2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Az ÁSZ-szal vizsgáltatná a kormányzati és a fideszes kampányokat az Együtt

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 16:00, frissítve: csütörtök 09:52

Az Állami Számvevőszékkel vizsgáltatná a kormányzati és a fideszes kampányok lehetséges összefonódását az Együtt.

Az ellenzéki párt azzal a sajtóértesüléssel kapcsolatban tesz kockázatjelentést a szervezetnél, amely szerint az áprilisi választásig szinte minden plakáthelyet lefoglaltak azok a kormányközeli cégek, amelyek milliárdos megbízásokat kapnak az államtól. 

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint tisztázni kell, hogy ha a kormánypárt foglalót fizetett, akkor azt miből tette, és valóban piaci árat fizet-e. 

„Tisztázni kell, hogy a Fidesznek honnan volt rá pénze, milyen módon lehetséges, hogy a tényleges kampányköltségek egy jelentős részét óriásplakátra költi el. Az Együtt álláspontja szerint egy tisztességes Állami Számvevőszéknek ki kellene vizsgálnia. Előleg nélkül ma az óriásplakát-piacon nem lehet pártnak foglalnia, ha viszont mégis megtörtént, akkor meg a Gazdasági Versenyhivatalhoz fogunk fordulni, mert az Együttnek okiratai vannak arról, hogy azért nem tudott foglalni, mert az óriásplakátcégek nem megfelelő előlegezési feltételeket szabtak meg nekünk” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt miniszterelnök-jelöltje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!