2019. január 23.,
szerda, Zelma, Rajmund napja

Az Apáca Show lesz az utolsó produkció Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán

Hír TV

2018. augusztus 12., vasárnap 12:59, frissítve: kedd 12:19

Az Apáca Show musical változata az utolsó nagy produkció a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán idén. A kilencvenes évek egyik legjobb vígjátékának musicalváltozatát a nyolcszoros Oscar-díjas Alan Menken írta. Az Apáca Showban főszerepét Peller Anna és Sári Évi játsszák, de a darabban mások mellett Feke Pál, Molnár Piroska és Csonka András is szerepel.

Soul és disco zenék csendülnek fel a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az Apáca Show rendezője Szente Vajk igazi közönségsikerre számít. A musicalt augusztus 17-e és 20-a között még négy alkalommal láthatja a közönség a szegedi Dóm téren.

„Az Apáca show mindent tud, amit egy sikeres musicalnek tudnia kell. Elképesztő látvánnyal rendelkezik, tényleg egy hatalmas apáca kórus táncol és énekel az egész előadásban. De mindemellett - és ez nagyon fontos - egy nagyon érzelemgazdag, emocionális történet, egy csomó nagyon szép szállal, hogy hogyan hatnak egymásra az emberek, és hogy ettől a hatástól hogyan változik meg az életünk. Úgyhogy, van benne nagy látvány természetesen, van benne rengeteg zene, de van benne sok szív is” – mondta a rendező, Szente Vajk.

A darab egy Deloris nevű bárénekesnőről szól, aki egy gyilkosság szemtanúja lesz, ezért az ügyre állított nyomozó egy zárkában rejti el. A nő elvegyül az apácák között és felvirágoztatja az énekkórust. A musical alapjául szolgáló filmben Whoopy Goldberg játssza a főszerepet. Szegeden kettős szereposztás van: Deloris szerepét Peller Anna mellett Sári Évi alakítja.

„Ne várja senki, hogy Whoopy Goldberg hasonmások jelennek meg a színpadon, mert nem. Pont ellene megyünk ennek a dolognak, mert szép, nagy szőke hajunk lesz a darabban. A történet, ahogy említettem ugyanaz, de a zenék is mások, tehát nem azok a zenék csendülnek fel, mint a filmben, de legalább olyan jók, hanem jobbak” – fogalmazott a színésznő.

„Ez a vicces vonal kiegészül azzal, hogy ez egy nagyon lírai, szép történet. Megható történet is. Hiszen Deloris végül is beilleszkedik ebbe a zárdába, nehezen válik meg tőlük. Hát a fimből ezek nem titkok, tudjuk. Tehát van benne nagyon sok, szép, más egyéb szín is, és nemcsak egy nagyon vérbő humorú,  és remek zenei darabról van szó” – értékelt Csonka András.

Az Apáca Show hamarosan egy nyolcállomásos országos turnéra indul. Az előadást ősztől az Operettszínházban láthatja a közönség.