2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Belföld

Az állatok szervezetét is megviseli a kánikula

Ismét hőségriadó lépett érvénybe. Ma akár 38 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Ilyenkor különösen oda kell figyelni a házi kedvencekre. Szakemberek szerint: cseréljük gyakran az ivóvizüket és lehetőleg kora reggel és késő este sétáltassuk a négylábúakat.

  • Az állatok szervezetét is megviseli a kánikula

A kutya hőleadása sokkal gyengébb az emberénél, nincsenek izzadtságmirigyeik, így a talpukon és az orrukon keresztül, valamint lihegéssel csökkentik a testhőmérsékletüket.

A rövidebb orrú, nagyobb testű ebek esetében számottevően nagyobb az esély a hőgutára.

Az állatorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyári időszakban semmi esetre se tartsuk láncon a kutyát a kertben, és egy rövid vásárlás erejéig se hagyjuk az autóba bezárva.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!