2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az államtitkár szerencsésebb, mint sok rászoruló

2016. március 20., vasárnap 10:16, frissítve: hétfő 10:27

Négy éven keresztül lakott önkormányzati lakásban a Fidesz földárverésekért felelős államtitkára. Bitay Márton Örs azonnal megkapta az inárcsi lakást az önkormányzattól – sok rászoruló azonban nem ilyen szerencsés, és éveket kell várnia, ameddig kiadnak neki egy alacsony bérleti díjú ingatlant. Az ügyről érdeklődő riporterrel közölte, nem ad neki többé interjút.

Egy 101 négyzetméteres inárcsi lakást bérelt négy éven keresztül az önkormányzattól az agrártárca jelenlegi politikai államtitkára. Egy helyi ingatlanos szerint egy ilyen bérlemény előnye, hogy akár a piaci ár feléért is hozzá lehet jutni. „Hát, azt inkább a rászorulók felé közvetítik ki, és már csak azért is olcsóbb, mert ugye nekik azt ki kell tudni azért fizetniük” – mondta Barabás Tamás ingatlanközvetítő.

Előfordul, hogy még a rászorulók is éveket kilincselnek a polgármesteri hivatalnál, hogy hozzájussanak egy önkormányzati lakáshoz, A Fidesz-frakció titkáraként, majd a Belügyminisztérium politikai főtanácsadójaként dolgozó Bitay Mártonnak ez rögtön sikerült.

„Külön szerettünk volna költözni, és egy ilyen településen sajnos nincsenek lakások, egy családi házat megvásárolni akkor nem tudtam volna, építeni nem tudtam volna, ezért igénnyel fordultam az önkormányzathoz, és ha emlékeim nem csalnak, akkor négy éven keresztül egy rendes bérleti szerződés keretében, havi bérleti díjért béreltem a lakást, amit egyébként fel is újítottam” – nyilatkozta Bitay Márton.

A földművelésügyi államtitkár 2014-ben már egy, az inárcsi fenyvesek által körülölelt házba költözött. Az ingatlan teljes elkészültéig az önkormányzati lakásban húzta meg magát.

„Abszolút inkorrekt, hogy engem megpróbáltok belekeverni… ennyit nem találtok rajtam, mert nem csinálok… csak jelezd a szerkesztőségben, hogy neked nem adok interjút többet” – tette hozzá.

Az LMP szerint az államtitkár viselkedik inkorrekten. „Ő kiabálja rá más országgyűlési képviselőre, hogy mit bérel az államtól, nekem úgy, hogy nem béreltem semmit, még így is rám kiabálta, miközben ezek szerint ő bérel az államtól, és ő használja ki ezt a lehetőséget” – jegyezte meg Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője.

Bitay Márton a földművelésügyi minisztérium jelenlegi államtitkára 2009-től kezdve bérelte azt a 101 négyzetméteres lakást az inárcsi önkormányzattól. Akkor már politikai szereplőként szerette volna elérni azt is az önkormányzatnál, hogy a légkondicionáló beszerelés költségeit levonják a bérleti díjból, ám ezt a képviselő-testület végül elutasította.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!