2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Átadták Müller Cecíliának a Szent Adalbert-díjat

Szent Adalbert-díjat adományozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tisztifőorvosnak csütörtökön az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány idején tanúsított emberségéért, szakmai alázatáért, hitéért, a „csendes evangelizációért”.

  • Átadták Müller Cecíliának a Szent Adalbert-díjat

 

Müller Cecília a díjátadót követően a Magyar Nemzetnek elmondta, az elmúlt időszak olyan kötelességként nehezedett az operatív törzsre, hogy nem is gondolkodtak azon, hogy mennyit bírnak, csak tudták: tenni kell a dolgukat.

Nyertünk két hónapot Vuhanhoz képest, de épp az volt az az idő, amit meg kellett ragadni és cselekedni, így nem gondolkodtunk azon, hogy éjjel van vagy nappal, esetleg hétvége

– fogalmazott.

A tisztifőorvos asszony szerint a napi tájékoztatók szükségesek voltak ahhoz, hogy az ország a megfelelő forrásból tájékozódjon, de ezek lezárultával sincs vége a munkának, hiszen ez csak egy kis szelete volt a napi feladatoknak.

Az operatív törzs nagy előnye, hogy mindenki részt vett benne, sőt, szorosan együttműködött, akinek szerepe volt a járvány visszaszorításában: az összefogás is segített abban, hogy kedvezően alakult a helyzet Magyarországon

– tette hozzá.

Az őt ért támadásokról Müller Cecília azt mondta, korábban zavarták, bántották ezek, de ebben az intenzív időszakban – az imáknak köszönhe­tően is – leperegtek róla. A Szent Adalbertről (az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt) elnevezett díj odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége.

A Szent Adalbert-díjat a KÉSZ 2011-ben adta át először, akkor Járóka Lívia európai parlamenti képviselőnek, azóta pedig mások mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Velkey György orvos, az MRE ­Bethesda Gyermekkórház főigazgatója is megkapta az elismerést.

Kapcsolódó tartalom:

Újabb 4 fertőzött és elhunyt 1 idős beteg

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!