2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Ártatlannak vallotta magát Gömöri

Hír TV

2017. november 14., kedd 20:00, frissítve: kedd 21:04

Ártatlannak vallotta magát a Magyar Paralimpiai Bizottság korábbi elnöke a bíróságon. Gömöri Zsoltot üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolják. Az ügyészség szerint az elnök érdekeltségébe tartozó cégek levették a sápot a parasportolóknak felajánlott támogatásokból.

2015 tavaszán sorra tiltakoztak a parasportolók a paralimpiai bizottság akkori elnökének ténykedése ellen. Gömöri Zsolt lefölözte a támogatásokat, az érdekeltségébe tartozó cégek úgy kaptak közvetítői jutalékot, hogy tényleges munkát nem végeztek.

„Hiteledet vesztetted, ezért szeretnélek én megkérni téged tisztelettel, hogy add át a helyedet másnak” – az elnök hónapokig tartó huzavona után távozott. Az ügyészség tavaly nyáron emelt ellene vádat sikkasztásért és okirathamisításért, de Gömöri Zsolt most állt csak bíróság elé.

„Ezen tényállások alapján Gömöri Zsoltot vádolom, a Btk. 372. szakasz első bekezdésébe ütköző és a második bekezdés b-c pontjában figyelemmel az 5. vonatkozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével, 1. és 2. vádpont vonatkozásában, és a Btk. 345. szakaszba ütköző folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével az első és 2. vádpontban” – sorolta Tatainé Szabó Dóra Rebeka ügyész.

A paralimpiai bizottság elnöke bosszút emleget, állítása szerint lejáratta egy irigye, akit alvilági alakként jellemzett. Bűnösségét továbbra is tagadja.

„Az olimpiai bizottság részéről soha nem fizettünk ki egyetlenegy reprezentációs költséget sem. Soha nem számoltunk el semmi olyan költséget, ami a marketing-, szponzorszerzéssel kapcsolatos bevételt szolgálta, ezért meglepő, hogy az én esetemben bűnként van felsorolva, a többi kihallgatott esetében pedig jóváhagyó döntés született. Végig tudok menni minden egyes számlán, minden egyes támogatón, hogy kivel milyen kapcsolatot építettem” – így Gömöri Zsolt vádlott, a Magyar Paralimpiai Bizottság egykori elnöke.

Gömöri Zsolt a devizahitele végtörlesztéséhez több milliós vissza nem térítendő támogatást kapott a paralimpiai bizottságtól. A hatóságok nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy hűtlen kezelés követett el, így a végtörlesztés miatt nem is emeltek ellene vádat.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!