2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Árhullám indult meg a Körösökön

Jelentős árhullám alakult ki a Fekete-Körösön, emellett a Sebes- és a Hármas-Körösön is elsőfokú árvízvédelmi készültség várható - tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-t.

A Fekete-, a Sebes- és a Fehér-Körös romániai hegyvidéki vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék hullott, Biharfürednél 24 óra alatt 182 milliméter eső esett - közölték.

Emiatt alakult ki az árhullám, amely a romániai Belényesnél kedd este 466 centiméteren tetőzött, ami 60 centiméterrel haladta meg a valaha mért legnagyobb vízszintet. Magyar területen elsőfokú a készültség, a folyó apad.

Mivel az előrejelzések szerint péntek reggelig még 20,8 milliméter területi átlagú csapadék hullik a Körösök hegyvidéki vízgyűjtőjén, a Fehér-és a Kettős-Körösön másodfokú, a Fekete-, a Sebes- és a Hármas-Körös magyarországi szakaszain elsőfokú készültségre számítanak a szakemberek.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából hármon van elsőfokú készültség. A folyókon levonuló árhullámok miatt megszűnik a belvizek folyókba történő levezetésének lehetősége - áll a közleményben.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!