2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Budapest várhatóan megússza az árhullámot

2015. május 25., hétfő 10:40, frissítve: kedd 20:59

Levonulóban van az árhullám a dunántúli folyókon, de több helyen még elsőfokú védelmi készültség van.

A kisebb folyókon már levonult, a nagyobb folyókon fokozatos vonul le az ár. A Murán hamarosan tetőzhet az árhullám, a Dunán néhány szakaszon elrendelhetik az elsőfokú készültséget, de Budapesten várhatóan erre nem lesz szükség. Az elmúlt 24 órában nem hullott csapadék a Nyugat-Dunántúlt érintő vízgyűjtők magyar és külföldi területeire sem. Az előrejelzések szerint a következő napokban sehol nem várható területi átlagban jelentős csapadék.

„A Rábán most már Rum térségében tart a tetőzés. Szentgotthárdnál az árhullám levonult és Körmendnél is megszüntették az elsőfokú védelmi készültséget a vízügyi szakemberek. A Duna Nagybajcsnál ma hajnalban tetőzött 527 centiméteres vízállással, itt kedd reggelre az elsőfokú készültség szintje alá csökkenhet a vízállás. Komáromnál a vízállás a következő órákban még megközelíti az elsőfokú készültség szintjét, de Esztergomnál már nem várható fokozatot elérő vízállás, és Budapestnél sem éri el a folyó az elsőfokú védelmi készültséget, tehát a rakpartokat előreláthatólag nem kell lezárni a fővárosban” – tájékoztatta a Hír TV-t Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Hatóság szóvivője.

A Kapos folyó is árad, Döbrököznél jelenleg elsőfokú készültség van érvényben, a folyó vízszintje a reggel kilencórás adatok szerint elérte a 310 centit – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!