2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás

A következő napokban néhol még fagyhat, de aztán enyhülés jön. Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de záporokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás

Hétfőn az ország délnyugati, déli felén csak keveset süt a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 millimétert meghaladó mennyiség nem valószínű. Északabbra a délelőtti napsütést követően gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden az ország délnyugati felén - hozzávetőleg a Győr-Szeged sávtól délre - vastagodó, záródó felhőzet várható, szórványosan esővel, záporral. Az ország másik felén szűrt napsütés várható, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, gyenge fagy elsősorban a fagyzugos északi tájakon lehet. Délután 10-16 fok várható.

Szerdán nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövid napos időszakokkal. Szórványos jelleggel fordul elő eső, zápor. A minimum hőmérséklet 1-8, a maximum hőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Csütörtökön néhány órára süthet ki a nap és több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk vagy erős lesz, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6-11, délután 18-24 fok várható.

Pénteken hidegfront érkezik, amelynek hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A szél lehet erős, zivatarban viharos. A leghidegebb órákban 7-13, napközben 15-24 fok lehet.

Szombaton, május elsején többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, helyenként záporesővel. A szél élénk, helyenként erős lehet. A hőmérséklet hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre van kilátás helyenként záporesővel. A minimum hőmérséklet 3-8, a maximum hőmérséklet 15-20 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!