2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Antiszemitizmus a székesfehérvári Momentumban?

Antiszemita megjegyzést tett Facebook-os kampány-videójában a Momentum székesfehérvári szervezetének elnöke. A helyi Fidesz frakció elhatárolódik a politikus kijelentésétől, és felszólítják a fehérvári közéleti szereplőket, hogy foglaljanak állást az ügyben.

  • Antiszemitizmus a székesfehérvári Momentumban?

Bejáráson voltam a gettóban, a belváros peremén a Lövölde utcában. - mondta Facebook oldalán megosztott videójában Barlabás András, a Momentum székesfehérvári szervezetének elnöke. A poszt nagy port kavart, ezért nem volt hosszú életű, azóta már törölték az oldalról, csak ez a kép maradt. A politikus interjúban ígért választ kérdéseinkre, de végül csak annyit mondott, hogy inkább egy bejegyzésben kívánja megosztani véleményét.

A posztban az áll, hogy ő maga és pártja is elhatárolódik az antiszemita megnyilvánulástól, a gettó szót pedig pejoratív értelemben használta.

A helyi fidesz frakció elhatárolódik a politikus kijelentésétől. Molnár Tamás, az ominózus helyszín önkormányzati képviselője szerint elfogadhatatlan az a gyűlöletkeltés, amit az ellenzéki összefogás generál. Hozzátette, korábban ez a megyeszékhelyen egyáltalán nem volt ez jellemző, és felszólítja a fehérvári közéleti szereplőket, hogy foglaljanak állást az ügyben.

"Vagy akarva, vagy akaratlanul a saját nem tudásából fakadóan gettónak nevezni egy olyan területet Székesfehérváron, amihez Székesfehérváron semmi köze ennek a témakörnek, én azt gondolom, hogy óriási felelőtlenség. Szeretném azt kérni minden politikai szereplőtől Székesfehérváron, hogy határolódjon el ettől a tevékenységtől, határolódjon el attól a gyűlöletkeltéstől, attól a gyűlöletspiráltól, ami elindult a városban"

- mondta Székesfehérvár önkormányzati képviselője, Molnár Tamás.

Hozzátette, az említett terület egyébként valóban elhanyagolt állapotban van, de jelenleg magántulajdon, ezért az önkormányzatnak nincs hozzá köze. Évekkel ezelőtt elkezdődött ott egy építkezés, de csak a falak felhúzásáig jutottak vele. Információink szerint annak a Csabai Bélának van kötődése a táblán is szereplő vállalkozáshoz, akit a székesfehérvári ellenzéki koalíció indít az egyik választókerületben.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

Magyarország egy alternatívát tud kínálni az unión belül, hogy mi nem az ukrán háborúba öntjük a pénzt + videó

A Fidesz marad a legerősebb párt - így értékelték a szakértők a Fidesz kampánynyitó eseményét. Orbán Viktor szerint a brüsszeli vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik, migránsok százai kelnek át a határokon, és egyre több erőszakkal kell szembenéznünk. A miniszterelnök hozzátette: alázat nélkül nincs győzelem, a Fidesz politikai ellenfelei éppen azért nem tudnak nyerni, mert elfeledkeztek az alázatról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!