2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Anonymus: A Mocsárosdűlő piszkos ügylete, ugyanaz a modell, mint a Városházánál

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester a környezetvédelemről beszél és klímavészhelyzetet hirdet, a városvezetés Budapest utolsó nagy egybefüggő zöldterületét készül felszámolni a Mocsárosdűlőn – derül ki Anonymus legújabb videójából. A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

A legújabb hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ezt az értékes területet is eladná. Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyen a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni.

A szóban forgó egyeztetés egyébként 2021. május 5-én zajlott a fővárosi vagyonkezelő Attila úti épületében. Erről a tárgyalásról Anonymus már korábban is küldött részleteket. A megbeszélésen Barts Balázs mellett jelen volt a vagyonkezelő egy másik munkatársa, Gansperger Gyula, Berki Zsolt és további három befektető, akik a Rahimkulov család érdekeit képviselték. Ismert: Ganspergert Bajnai Gordon volt kormányfő nevezte korábban régi harcostársának. Berki Zsolt szintén komoly baloldali beágyazottsággal rendelkezik: a testvére, Berki József ugyanis a néhai Kiss Péter MSZP-s miniszter mellett dolgozott. Ez éppen arra az időszakra esett, amikor Kiss Péter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt. Időközben bebizonyosodott az is, hogy Berki Zsolt bizalmas, belső információkat kapott email-en a fővárosi vagyonkezelő munkatársától, F. Ildikótól.

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. – Most csináljuk a tervét még TSZT-szinten is – válaszolta. A TSZT rövidítés településszerkezeti tervet takar, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása.

Teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Karácsony Gergely tagad

A Mocsáros-dűlőt nem beépítik, hanem megvédik a beépítéstől - így reagált az ügy kapcsán a főpolgármester. Karácsony Gergely tagadja, hogy eladnák a szóban forgó területet. Azt is közölte: a Fővárosi Közgyűlés határozza meg azokat az ingatlanokat, amelynek értékesítésére sor kerülhet. A főpolgármester hozzátette: feljelentést tesz az ügyben.

Fidesz: Lesz még munkája a vizsgáló bizottságnak

Lesz még munkája a Városháza eladása körül kirobbant botrányt vizsgáló bizottságnak-így reagált fővárosi Fidesz a legújabb Anonymus videóra. A kormánypárti képviselő-csoport szerint bebizonyosodott, hogy lakópark építést és ingatlan-fejlesztést tervez a magát zöldnek hazudó baloldal a 3. kerületi Mocsáros-dűlőn. Mindez pedig a városvezetés tudtával történik.

Karácsony Gergely ismét magyarázkodásba kezdett 

A facebookon reagált a fővárosi vizsgáló-bizottság ülésére Karácsony Gergely.

A főpolgármester – ismét – azt állította, hogy a Fidesz akarta eladni a Városházát, erre pedig Gansperger Gyula életrajzát hozta fel bizonyítékként, valamint az orosz szálat is megemlítette. Írásában azonban Karácsony igyekezett jelentéktelennek beállítani Gansperger Gyula erős baloldali kötődését, ahogy Facebook-posztjából teljes mértékben kihagyta Bajnai Gordont is és Berki Zsoltot is.

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Karácsony Gergely hatalmas zöld területet építtetne be

Óriási zöldterületet építene be a baloldal Mocsárosdűlőn

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Szabó Tímea egy „franciaországnyit” tévedett

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Halálos tűz Mándokon

Péntek hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres lakóház Mándokon.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!