2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Amit egy átlagembertől nem, azt a politikusoktól elfogadja a NAV

Hír TV

2018. február 13., kedd 11:48, frissítve: kedd 12:56

Egyre nagyobb összeggel tartoznak a politikusok ismeretlen magánszemélyeknek, már ha hihetünk a vagyonnyilatkozatokban szereplő adatoknak – írja a G7. A portál szerint egy átlagpolgár esetében az adóhivatal nem fogadná el magyarázatként, hogy érzelmileg közelálló magánszemélytől kapott kölcsön, az országgyűlési képviselők esetében azonban teljesen legális a titokzatos barát által nyújtott kölcsön intézménye. A G7 összesítése szerint a 30 magánkölcsönben érintett képviselőből 23 kormánypárti.

A Transparency International (TI) jogi igazgatója azt mondta a Hír TV-nek, hogy a magánkölcsön sok esetben a pénzmosás egy fajtája is lehet, és akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.

„A parlament tulajdonképpen a rosszul gazdálkodó figuráknak és a szegényházba tartozóknak a gyülekezete, hiszen mindenki, aki kicsit is hatalomközeli, el van adósodva. A nemzetbiztonsági kockázat, bár ezt is könnyű ráhúzni sok mindenre, talán abban érhető tetten, hogy jellemzően a kormánypárti képviselők azok, akik magánembereknek vannak eladósodva. Most ez vagy azért van, mert a kormánypárti képviselőknek a bankok nem hiteleznek, vagy azért van, mert valami miatt a közhatalmi döntésekhez, a törvények meghozatalához, a közpénzekre vonatkozó döntésekhez, a fazékhoz közel lévő politikusoknak keletkeznek megmagyarázhatatlan jövedelmei, és jobb híján azt mondják, hogy ezek magánkölcsönökből származnak” – fejtette ki Liget Miklós, a TI jogi igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!