2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Belföld

Amerikai polip: támadás alatt a magyar szuverenitás

A Magyar Nemzet az elmúlt napokban részben a Nemzeti Információs Központ összefoglaló jelentésének a sajtóban eddig nem publikált ténymegállapításai, illetve más nyilvános források felhasználásával ötrészes tényfeltáró cikksorozatban mutatta be a Magyarországon hosszú évek óta zajló amerikai befolyásolási kísérletet, a tengerentúli és hazai szereplőket és a módszereiket. Következzen az összegzés, sokkoló megállapításokkal!

  • Amerikai polip: támadás alatt a magyar szuverenitás

A magyar közélet rendszerváltás utáni talán legnagyobb botránya robbant ki tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal finanszírozták a baloldal 2022-es választási kampányát. Ezt követően hatósági vizsgálatok indultak, a magyar titkosszolgálatok is részletes feltáró munkát végeztek, amelyről több részjelentést, majd idén júniusban egy összefoglaló beszámolót is nyilvánosságra hoztak. 

A lap tényfeltárása során arra jutott, hogy a valóságban az eddig elképzeltnél sokkal szerteágazóbb és szervezettebb az a hálózat, amit a cikksorozatuk címében az amerikai polipnak neveztek. 

Kiderült, hogy gyakorlatilag az amerikai state department, azaz a külügyminisztérium és annak csatolt részei, kiegészülve a CIA-val hosszú évek óta beavatkozik a magyar belpolitikába.

Erről beszélt a közelmúltban ifjabb Robert F. Kennedy demokrata elnökjelölt-aspiráns, valamint Larry C. Johnson egykori CIA-elemző is a nyilvánosság előtt. 

Az is kiderült, hogy a National Endowment for Democracy (NED), amit a CIA hivatalossá tett külföldi megjelenéseként tartanak számon, már a 2014-es választások előtt akciót indított hazánkban, az iránymutatásukkal jött létre Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök Együtt 2014 nevű pártja. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!