2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Amerikai lap: Orbán háborúja rémálom

Hír TV

2018. március 26., hétfő 07:50, frissítve: hétfő 09:18

Az Orbán-közeli vállalkozók csalási módszereit vizsgálja egy svájci lap. Egy amerikai elemzés az Orbán-rezsim és a kommunista idők puha diktatúrája között von párhuzamot.

Magyar rémálom Orbán Viktor háborúja Soros György ellen. Így ír a Fidesz kampányról az amerikai Daily Beast, sötétség alcímmel. Felidézik, hogyan indított harcot a kormány a CEU ellen, miután belátták, hogy az általuk épített rendszernek ellenségei a szabadgondolkodók és a hagyományos polgári értelmiség. A kormánypárti média szentségtörésnek tartja Orbánt és a rendszert kritizálni, miközben a névleg keresztény struktúra egyre több jellegzetességében idézi a kommunista időszakot. 

A Fidesz által felderített magyar Soros-hálózattal foglalkozik a moszkvai bulvárpropaganda-lap. A Szputnyik is tényként ír arról, hogy létezik az Európa elpusztítására vonatkozó Soros-terv és a magyar kormányszóvivőt idézik, aki úgy fogalmaz: Soros Györgynek kétezer katonája várja, hogy beavatkozzon a választásba. Az orosz cikk szerint a magyar kormány fellépése is alátámasztja, hogy a nem kormányzati szervezetek a migráció elősegítésére jöttek létre. 

A túl sikeres rokonok és barátok okoznak gondot Orbán Viktornak a kampányban, írja a Neue Zürcher Zeitung az EU-források ellopásából meggazdagodott NER-elit-bemutatójában. A svájci lap Tiborcz István vagyonosodását veszi végig, és arra a következtetésre jut, hogy az Orbán-féle pénzlopás alapja, hogy a közbeszerzési lopásokra létrehozott cégekben kétszer annyi az uniós pénz, mint egy átlag magyar cégben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!