2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

AM: Hétmilliárd forint támogatást kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók

Válságkezelő támogatásként hétmilliárd forintot kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel.

  • AM: Hétmilliárd forint támogatást kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók

A közlemény szerint a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására az Agrárminisztérium 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőinek.

Első körben 1261 vállalkozásnak 6,2 milliárd forint támogatást folyósított a kincstár, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják - tudatta az agrárminiszter.

Hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program célja Magyarország élelmiszerellátási biztonságának fenntartása és termelési kapacitásainak megerősítése, ezzel pedig a munkahelyek védelme.

A válságkezelő támogatások népszerűnek bizonyultak - tette hozzá, megemlítve, hogy a tizenkét meghirdetett intézkedésre több mint 35 ezer kérelem érkezett.

A kérelembenyújtás második köre szeptember 14-én zárult, 187 élelmiszer-feldolgozó vállalkozás igényelt 500 millió forint támogatást. A kérelmek feldolgozását követően kezdődhetnek a kifizetések - közölte a tárcavezető.

Ismertette, hogy a juhágazatnak is megkezdődött a támogatások folyósítása: szeptember 25-én mintegy 5400 anyajuhtartónak 833 millió forint támogatást utaltak át.

Az anyajuhtartóktól beérkezett kérelmek elbírálását követően a kincstár folyamatosan teljesíti a további kifizetéseket is.

Nagy István kitért arra, hogy korábban a kertészeti tevékenységet végző gazdálkodóknak, a méhészeknek és a tejhasznú tehént tartó gazdálkodóknak pedig 3,12 milliárd forint támogatást fizetett ki a kincstár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!