2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Állatkínzásért kell felelnie a kiskutyákat csempésző szerb férfinak

2021. június 11., péntek 10:53

Állatkínzás miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki öt kiskutyát akart egy bőröndbe zárva Magyarországra becsempészni a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

A férfi egy busz sofőrjeként 2021. június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a busz átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, melyről megállapították, hogy az az egyik sofőré. A bőröndben, - szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül - egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

A határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos megállapította, hogy a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két állatot Veprik Róbert a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be és helyezte biztonságba a vadasparkban.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szerb férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

police.hu