2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Állami támogatásból termesztenek kóser zöldséget Kisvárdán

Hír TV

2017. december 6., szerda 09:08

A kormány 450 milliót különített el a fejlesztésekre.

Csaknem félmilliárd forinttal támogatja a kormány a kóser zöldségtermesztést, az összegből a Seszták Miklós miniszter városában, Kisvárdán működő kóserpalánta-nevelde is kap – derült ki a Magyar Közlönyből. A kormányhatározat szerint a 450 millió forintos támogatásból részesül a Fényeslitke külterületén tervezett zöldségfeldolgozó üzem és logisztikai központ is. Mindez a 2017-es költségvetés terhére történik a Beruházás-előkészítési Alapból, a projektek előkészítésének kormányzati felelőseként a kabinet magát a nemzeti fejlesztési minisztert, Seszták Miklóst jelölte ki.

A kormányzat a beruházások előkészítésével az Agro Rehab Nonprofit Kft.-t bízta meg, a tőkejuttatásokat az állami tulajdonú Concordia Közraktár Zrt.-n keresztül biztosítják, amely egyébként az Agro Rehab tulajdonosa is.

A Concordia tavaly vásárolta meg a mezőgazdasági céget a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft.-től. Az Agro Rehabot három éve alapította a Főkefe, kifejezetten mezőgazdasági termelésre és értékesítésre. A megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztató cég a kóserüzletágban épített ki pozíciókat.

Az Agro Rehab tavaly októberben jó piaci lehetőségekről adott hírt, akkoriban kapott engedélyt arra, hogy az Egyesült Államokba is beszállíthassa a termékeit – derül ki a Világgazdaság írásából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!