2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Alig indultak el, máris megálltak az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen

2021. március 5., péntek 08:14

Mindössze néhány napja indult, máris le kellett állítani Hódmezővásárhely ingyenes buszjáratait. Kiderült ugyanis, hogy a szolgáltatást működtető vállalkozó buszainak nem volt meg a megfelelő hatósági engedélye a személyszállításhoz. A város baloldali polgármestere szerint a Fidesz lehetetlenítette el a szolgáltatást, a Kormányhivatal határozatából azonban kiderül, hogy korábban is voltak már problémák a járművekkel.

Élő Facebook videóban próbálta ki a város egyik új buszjáratát Hódmezővásárhely baloldali polgármestere. A városban hétfőn indult el az ingyenes közösségi közlekedési szolgáltatás, a járműveket azonban rendkívül kevesen vették igénybe. Több járat is teljesen üresen közlekedett.

Már a szolgáltatás indulása sem volt problémamentes, hiszen az üzemeltető cég két járműve nem volt megfelelő műszaki állapotban ehhez, Márki-Zay Péter szerint ezért a BKV-tól kellett buszokat kölcsönkérni. Kiderült azonban, hogy a polgármester nem mondott igazat.

Híradónk megkérdezte a BKV-t arról, hogy valóban adott-e kölcsön buszokat Hódmezővásárhelynek. A cég azt írta:

Márki-Zay Péter tévesen jelölte meg a BKV-t a buszok adományozójaként, a közlekedési vállalat, valójában nem adott autóbuszt a városnak.

Szerdán már üresek voltak a hódmezővásárhelyi megállók, a Kormányhivatal ugyanis felfüggesztette a járművek üzemeltetőjének működését, mivel kiderült, hogy azoknak a buszoknak sem volt hatósági engedélye, amelyekkel korábban elindították a szolgáltatást. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz el akarja lehetetleníteni a város fejlődését.

A Fidesz helyi önkormányzati képviselője szerint felháborító, hogy

Márki-Zay Péter a saját hibája miatt másokra mutogat.

Cseri Tamás hangsúlyozta: a hatósági engedély hiányáról már a szolgáltatás indulásának a napján is tudtak, mégis közlekedtek a buszok.

A városban jelenleg csak a Volánbusz járatai közlekednek, a cégnek ugyanis 2023 végéig szóló szerződése van az önkormányzattal, amelyet Márki-Zay Péter hivatala nem mondott fel, rövid ideig azonban két szolgáltató autóbuszaival is lehetett közlekedni Hódmezővásárhelyen.

HírTV