2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Alig indultak el, máris megálltak az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen

Mindössze néhány napja indult, máris le kellett állítani Hódmezővásárhely ingyenes buszjáratait. Kiderült ugyanis, hogy a szolgáltatást működtető vállalkozó buszainak nem volt meg a megfelelő hatósági engedélye a személyszállításhoz. A város baloldali polgármestere szerint a Fidesz lehetetlenítette el a szolgáltatást, a Kormányhivatal határozatából azonban kiderül, hogy korábban is voltak már problémák a járművekkel.

  • Alig indultak el, máris megálltak az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen

Élő Facebook videóban próbálta ki a város egyik új buszjáratát Hódmezővásárhely baloldali polgármestere. A városban hétfőn indult el az ingyenes közösségi közlekedési szolgáltatás, a járműveket azonban rendkívül kevesen vették igénybe. Több járat is teljesen üresen közlekedett.

Már a szolgáltatás indulása sem volt problémamentes, hiszen az üzemeltető cég két járműve nem volt megfelelő műszaki állapotban ehhez, Márki-Zay Péter szerint ezért a BKV-tól kellett buszokat kölcsönkérni. Kiderült azonban, hogy a polgármester nem mondott igazat.

Híradónk megkérdezte a BKV-t arról, hogy valóban adott-e kölcsön buszokat Hódmezővásárhelynek. A cég azt írta:

Márki-Zay Péter tévesen jelölte meg a BKV-t a buszok adományozójaként, a közlekedési vállalat, valójában nem adott autóbuszt a városnak.

Szerdán már üresek voltak a hódmezővásárhelyi megállók, a Kormányhivatal ugyanis felfüggesztette a járművek üzemeltetőjének működését, mivel kiderült, hogy azoknak a buszoknak sem volt hatósági engedélye, amelyekkel korábban elindították a szolgáltatást. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz el akarja lehetetleníteni a város fejlődését.

A Fidesz helyi önkormányzati képviselője szerint felháborító, hogy

Márki-Zay Péter a saját hibája miatt másokra mutogat.

Cseri Tamás hangsúlyozta: a hatósági engedély hiányáról már a szolgáltatás indulásának a napján is tudtak, mégis közlekedtek a buszok.

A városban jelenleg csak a Volánbusz járatai közlekednek, a cégnek ugyanis 2023 végéig szóló szerződése van az önkormányzattal, amelyet Márki-Zay Péter hivatala nem mondott fel, rövid ideig azonban két szolgáltató autóbuszaival is lehetett közlekedni Hódmezővásárhelyen.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc ma végképp leuralja a baloldalt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!