2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Akit nem lehet megfélemlíteni, azt akkor vegyük meg”

Hír TV

2018. április 30., hétfő 09:38, frissítve: hétfő 10:14

Továbbra sem lehet tudni, mikor kaphatják meg a 12 ezer forintos rezsikiegészítést a fával tüzelők.

Az erről szóló rendelet még a választások előtt jelent meg a Magyar Közlönyben. A Csongrád megyei Kübekházának 37 köbméter tűzifa jutott 352 ezer forint értékben, ezt 135 rászoruló családnak kellene kiosztani. 

Ha minden családnak 12 ezer forint értékben adnának fát, szállítással és vágással együtt 2,2 millió forintba kerülne. Molnár Róbert polgármester szerint a kormány az önkormányzatokra akarja hárítani a felelősséget.

„Ezzel az a problémám, hogy ha igazságos szeretnék lenni, akkor ez a 37 köbméter szétosztva 135 családra egy talicskányi fát sem tudnának hazavinni. Én attól tartok, hogy egy választási humbug volt az egész, hogy akit nem lehet megfélemlíteni, azt akkor vegyük meg, hogy biztosra menjen a hatalom. Nekem az a problémám ezzel, hogy minden hülyeségre van ebben az országban pénz. Stadionok nőnek ki egyik napról a másikra a földből, a kórházakban nincs gyógyszer, halni járnak oda emberek. Az önkormányzatokra nincs forrás, nincs pénz. Mi a telet úgy tudtuk átvészelni, hogy még az önkormányzat vett tűzifát, mert amit az államtól kaptunk, az semmire nem elég. És amit össze tudtunk gallyakat, meg faágakat szedni - talán itt a hátam mögött még látható is - azokat adtuk ki az embereknek” – mondta a Hír TV-nek Molnár Róbert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!