2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Akinek nem jut taxi, annak sem kell a hidegben várakoznia

Változik a tömegközlekedési rend az év utolsó napján. Szilveszter éjjelén az eddigiektől eltérően egész éjszaka járnak majd a metrók és sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok is. Az év végi utolsó nagy utasforgalomra ugyanakkor a taxitársaságok is megerősített létszámmal készülnek.

  • Akinek nem jut taxi, annak sem kell a hidegben várakoznia

Nagy a sürgés forgás a 6*6 Taxi diszpécserszolgálatán. Maximum 7-8 perc. Ennyi időn belül jön értünk az autó, ha taxit rendelünk. Ez szilveszter éjjelén sem lesz másképp, ígérik a társaság munkatársai. Vasárnap délelőtt a forgalmi tábla csak 2430 hívást mutatott viszont, mint mondják ez a szám az év utolsó napján meg tízszereződik.

„December 31 mindig egy sarkalatos pont egész december hónapot tekintve, de ez minden évben így van. Mi az egész hónapra egyébként kiemelten szoktunk készülni. Figyelembe szoktuk venni még a megnövekedett utas szám mellett az időjárási körülményeket. Ilyenkor bent a diszpécserszolgálatnál egy megerősített létszámmal szoktunk dolgozni. Megpróbálunk minden igényt kiszolgálni, mert van olyan időszakunk, amikor egy órán belül akár 11-12 ezer hívás is bejön, ez sokszorosa egyébként az átlagosnak” – nyilatkozta Fárbás Tibor, a 6*6 Taxi üzletág vezetője.

És, hogy ez mennyire így van, azt egy úgynevezett taxishőtérkép bizonyítja, amelyet egy utazásszervező cég informatikusai készítetek.

 

A térkép Budapest és az agglomeráció legfrekventáltabb pontjait mutatja 2017 szilveszterének éjjelén és 2018. január 1-jén.

Akinek azonban nem jut taxi, azoknak sem kell a hidegben várakoznia, hiszen az eddigi évektől eltérően szilveszterkor a sűrített felszíni járatok mellett egész éjjel közlekedik majd a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, valamint a HÉV-ek is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. „Az éjszakai autóbuszok többsége a metrók közlekedéséhez igazodik és a metróvégállomásoktól sűrűbben indulnak. A belvárosi közlekedéshez elsősorban a kötöttpályás BKV-járatokat ajánljuk” – mondta Szép Csilla, a BKK közlekedési információs munkatársa.

Vagyis a 4-es és 6-os villamost, amelyek szintén egész éjjel közlekednek majd, akárcsak az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es autóbuszok. A vállalat ugyanakkor azt javasolja, aki szilveszter éjjel utazik, előtte mindenképpen tervezze meg azt a BKK honlapja segítségével.

Az eddigi tapasztalatok alapján az év végi csúcsforgalom szilveszter este 6 óra körül kezdődik, ekkor indulnak el ugyanis az emberek otthonról, és másnap reggel 6-ig folyamatosan tart. Ezt követően pedig újév napján gyakorlatilag egész nap nagy forgalom várható. Nem árt ezzel számolni mielőtt nyakunkba vesszük a várost.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!