2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Akadályozza az érdemi munkát Szekszárdon az ellenzék

Hír TV

2019. december 17., kedd 10:20

A fővárosból indított klímavészhelyzetet és az antikorrupciós programot azonnal elfogadta, a szociális tűzifaosztást viszont akadályozta Szekszárdon az ellenzéki többség - állítja a kormánypárti polgármester. Ács Rezső szerint hiába van túl már öt testületi ülésen az önkormányzat az érdemi munkát az ellenzék miatt még nem tudták elkezdeni.

 

Három éve vezették be Szekszárdon a szociális tűzifaosztást. Idén 177 család igényelte az egyszeri 15 mázsányi támogatást. Az októberi önkormányzati választáson a baloldali pártokat összefogó Éljen Szekszárd Egyesület képviselői szereztek többséget az önkormányzatban. A tűzifaosztásról, már az előző ülésen szavazniuk kellett volna, de egyikük sem jelent meg azon.

A hétfői rendkívüli ülésre már valamennyien eljöttek, és meg is szavazták. Most viszont már kevésnek találták a juttatást.

Szekszárdon a választások óta ez volt az ötödik közgyűlés. Eddig csak a fővárosból indított klímavészhelyzetet és az antikorrupciós programot fogadták el. Az önkormányzatnak a megalakulás óta nincsenek bizottságai, ahogy alpolgármestere sem, ezzel pedig mulasztásos törvénysértést követnek el.

Hír TV