2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Ahmed H. tagadta bűnösségét

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 22:40, frissítve: csütörtök 22:59

A tanúvallomások ismertetésével folytatódott a röszkei zavargás miatt vádolt Ahmed H. ügye.

A szír férfi tagadta bűnösségét.

2015 szeptemberében több száz migráns dobálta a magyar rendőröket Röszkénél. Az Ahmed H. nevű férfi egy megafonon keresztül buzdította a többi menekültet azt követelve, hogy a magyar rendőrség engedje át őket. A szír férfit terrorcselekménnyel vádolták meg és 10 év fegyházra ítélték első fokon,

A táblabíróság azonban megsemmisítette a korábbi ítéletet, így a Szegedi Törvényszék újratárgyalja az ügyet. A vádlottat a videofelvételek és a rendőrök tanúvallomása alapján azonosították.

„Többször felmászott a kerítésre, kissé kimagasodva a tömegből. Mindez egy-másfél óráig tarthatott, a tömeg hol nyugodtabb volt, hol agresszívebb, szórványosan jöttek kövek felénk. A kihangosítóba főleg a vádlott beszélt” – mondta Kóbor Jenő, a Szegedi Törvényszék tanácsvezető bírója.

Ahmed H. szerint ellentmondásosak az elhangzott vallomások. A vádlott tagadta bűnösségét.

„Ítéljenek életfogytiglanra. Most is azt mondom, hogy ítéljenek el engem két dolog miatt, hogyha én mutogattam, hogy valakinek levágom a nyakát, ez az egyik, a másik hogy felmásztam a kapura” – reagált.

Ahmed H., mielőtt családjával Nyugat-Európába indult volna, évekig Cipruson élt, így útlevelével legálisan léphetett volna be Magyarország területére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!