2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Áfacsalások: a kormány is vizsgálta az amerikai cég jelzését

A kormány is vizsgálta mai ülésén az egyik amerikai növényolajgyártó jelzését az áfacsalásokkal összefüggésben – közölte Varga Mihály.

A nemzetgazdasági tárca vezetője hangsúlyozta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013 decembere óta folytat büntetőeljárást az ügyben. A bűnszervezet 12 gazdasági társaságból állt, cukrot, étolajat hoztak be Szlovákiából. A NAV csaknem félezer helyszínen tartott házkutatást, azonosították a bűnszervezet vezetőjét is. Az ügyben nyolcan kerültek vizsgálati fogságba, négyen előzetes letartóztatásban vannak.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány arra kéri az amerikai nagykövetséget, ha tudomásuk van a most folyó étolajos ügyön túl további korrupciós tevékenységről, hozzák nyilvánosságra, ezzel is segítve a magyar hatóság munkáját.

„Ez a bűnszervezet áfa befizetés nélkül különböző élelmiszer-ipari termékeket, többek között cukrot, étolajat, kávét hozott be Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából. Jelen tudomásunk szerint az elkövetett kár értéke meghaladja a kétmilliárd forintot. A NAV felderítő tevékenységeként idén februárban 50 helyszínen tartott házkutatást az érintett cégeknél, könyvelőknél és ügyvezetőknél. Májusban újabb 400 helyszínen zajlott az összehangolt akció” – közölte a nemzetgazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!