2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Áder János: Határozzuk el, hogy 2021-ben hálásak leszünk

Áder János köztársasági elnök új évi köszöntője.

  • Áder János: Határozzuk el, hogy 2021-ben hálásak leszünk

Áder János államfő egy népmesei hasonlattal kezdte újévi köszöntőjét, amely arról szólt, hogy a hajnal elűzte a gonosz lelket a gazda házától, és így az megmenekült újszülött gyermekével együtt. Jó lenne ma is egy ilyen hajnal, amely varázsütésre elűzi a gondot – hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Áder János ezt követően kitért arra, hogy éjfél elmúlt, kitüntetett pillanat ez, egy új év kezdete, azonban ez az évforduló nem olyan, mint a többi. Felidézte, hogy hagyományainkhoz más volt a húsvétunk, az adventünk, a karácsonyunk és más volt a szilveszter is. De mások voltak nemzeti ünnepeink, családi összejöveteleink is – tette hozzá. Majd azzal folytatta, hogy tavaly ilyenkor még önfeledten kívánhattunk boldog új évet egymásnak, de eltelt néhány év és az újévi bizakodást félelem és kétely váltotta fel. Ma már alig van közöttünk olyan, akit ne érintett volna a járvány - hangzott el.

A köztársasági elnök köszöntőjében beszélt arról is, hogy mindannyian szeretnénk már visszakapni a járvány nélküli, szabad életünket, (…) azt az életet, amelyben kevesebb a fájdalmas lemondás, és valamennyien szeretnénk egészségben tudni a családot. Majd azt a kérdést tette fel, hogy meghálálható-e az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája, a végeláthatatlan műszak.

Majd Áder János azt kérte köszöntőjében a magyar lakosságtól, hogy az újévi fogadkozások helyett tegyünk egy komoly elhatározást: hogy hálások leszünk 2021-ben. Hálásak az életekért, melyeket megmenthettünk, a megható pillanatokért, hálásak az egészségügyben a szociális intézményekben dolgozók hősies munkájáért. De hálásnak kell lennünk a tudósoknak, a tanároknak, a földeken és a gyárakban dolgozóknak, a szállítóknak és a rendőrzőinek.

Áder János azt is kérte, hogy legyünk hálásak jó szóval, köszönettel, fegyelmezettséggel, egymásra való odafigyeléssel, a saját igényeink háttérbe szorításával és a szabályok betartásával is. Köszöntőjét azzal zárta, hogy legyen most kevesebb a kérdés, és több az elfogadás, kevesebb a kétely és több a bizalom.

Végül Pál apostol intelmeivel kívánt mindenkinek erőt, egészséget és testi-lelki gyógyulást az új esztendőre a magyar államfő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!