2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Áder: A mostani ünnep a segítségnyújtásról és a türelemről szól

2020. április 10., péntek 10:58

A türelem életeket ment-ezt mondta Áder János húsvét nagypéntekén. A köztársasági elnök a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások betartását hangsúlyozta.

2020 tavasza új időszámítást jelöl, ezen a húsvéton nem tehetünk úgy mint máskor, nem lehetünk együtt közösségként és családként, úgy mint eddig – fogalmazott Áder János köztársasági elnök a nagypénteki beszédében. Szavai szerint a mostani ünnep a segítségnyújtásról és türelemről szól, s köszönet illeti többek között azokat, akik maszkokat készítenek, bevásárolnak az időseknek, élelmet és szállást biztosítanak az orvosoknak és ápolóknak, valamint akik lehetővé teszik az iskolák folyamatos működését a távoktatásban.

Köszönettel tartozunk azoknak, akik közcélú termelésre állítják át vállalkozásaikat, de leginkább az egészségügyben dolgozóknak, az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek, akik félelmetesen közel kerülnek a veszélyhez – mondta a köztársasági elnök.

Áder János a boltokban dolgozóknak és a gyógyszerészeknek is köszönetet mondott, de nem feledkezett meg a sofőrökről és a szállítókról sem, akik a nap 24 órájában dolgoznak. Megköszönte a tanárok munkáját és leleményességét is, amivel alkalmazkodtak a távoktatás nehézségeihez.

Köszönjük a katonáknak és a rendőröknek, akik védik határainkat, és óvják biztonságukat – tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János kifejtette, hogy mindenki kiveheti a részét a közösből, és sokat tehet a járvány leküzdéséhez. Ez pedig türelemmel lehetséges. A köztársasági elnök szerint, ha most önként lemondunk a mozgásról és a szabadságunkról, elfogadjuk az új és nehéz szabályokat, nagyban hozzájárulhatunk a járvány leküzdéséhez.

Áder János arra kérte a polgárokat, hogy gondoljanak azokra, akik közel állnak hozzájuk, de most nem tudnak velük találkozni. Azokra, akikért most türelmesnek kell lennünk.

A köztársasági elnök felhívta a figyelmet, hogy korlátok közé szorított húsvét közeleg, de ha tartjuk a biztonságos távolságot, akkor életet mentünk – húzta alá Áder János. Mindezt azért tesszük, hogy hamarosan újra együtt lehessünk egészségesen – zárta szavait a köztársasági elnök, boldog húsvétot kívánva a magyarságnak.

HírTV - Magyar Nemzet