2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Addig tiltakoznak, amíg nem lesz előrelépés az otthonápolás szabályozásában

Hír TV

2018. július 20., péntek 20:06, frissítve: péntek 22:34

Ismét az otthonápolás foglalkoztatási jogviszonykénti elismertetésért demonstráltak szülők és civilek. A 100-150 résztvevő az Emmi Báthory utcai épülete elől a Kossuth térre vonult tiltakozásul az ellen, hogy a követelések ellenére az Országgyűlés által éppen pénteken elfogadott jövő évi költségvetésben sehol nem szerepel az otthonápolási díj emelése.

Az otthonápolás foglalkoztatási jogviszony elismeréséért demonstráltak ismét szülők és civilszervezeteket. A korábbi tárgyalások nem vezettek eredményre, jelentették be a délutáni demonstráción a szervezők.

Sándor Endre Géza kisfia 24 órás felügyeletet igényel. Ő azt szeretné, hogy minimum a minimálbért kapják meg azok a szülők, akik súlyosan beteg vagy halmozottan sérült gyermeket otthoni ápolását végzik.

„Súlyos értelmi fogyatékos, súlyos autista. Nem tud menni, nem beszél, nem eszik önállóan, nem szobatiszta. Abszolult teljes ellátás 24 órából, sokszor éjszaka is fönt van. Telihold meg stb., minden befolyásolja” – fogalmazott a férfi.

A szervezők folytatják az aláírásgyűjtést, petíciójukat ez elmúlt hetekben több mint 30 ezeren írták alá.

„Azonnal módon 50 ezer forinttal emeljék ezt az összeget, ami még mindig csak 79 , 94 és 102 ezer forintot jelent. Mindig arról beszélünk, hogy a legalapvetőbb minimumból, amiből ezek az emberek kenyeret tudnak venni a hónap végééig, és aztán legyen foglalkoztatási- vagy munkaviszony, tehát kapják meg azokat a jogokat, ami egy munkaviszonnyal jár. Például, ha 45 nap múlva is betegek lesznek, akkor járjon ingyenes tb, ingyenes orvosi ellátás” – emelte ki Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület ügyvezetője a Hír TV-nek.

A demonstrálók a Parlament előtt bejelentették, hogy folytatják a tiltakozó akciókat. Egészen addig, amíg nem történik érdemi változás az otthonápolás szabályozásában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!