2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

„A zsoldossajtó ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga”

2017. március 19., vasárnap 16:11, frissítve: vasárnap 17:02

A cinikus, zsoldoslelkű demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga – a díj névadójától idézett az idei Pulitzer-emlékdíj átvételénél az egyik kitüntetett, Horvát János.

Az újságíró 25 éven át volt a Magyar Televízió munkatársa. Készített interjút Fidel Castróval, tanított New Yorkban és kubai nagykövet is volt. Ő életműdíjat vehetett át. Az írott sajtó kategóriában az elismerést Brückner Gergely, a Figyelő korábbi főmunkatársa kapta. Brückner 10 év után távozott a laptól, miután Orbán Viktor korábbi főtanácsadója, Schmidt Mária lett annak a tulajdonosa. Pulitzer-emlékdíjjal azokat az újságírókat tüntetik ki a rendszerváltás óta, akik kimagasló szakmai teljesítményt nyújtottak.

„Köztársaságunk és a sajtó együtt emelkedik fel vagy bukik el. Az ügyet, s érdek nélküli közszolgálati szellemi sajtót, amely képzett intelligenciával tudja, mi a helyes és bátor azt megcselekedni is, képes megőrizni azt a közerényt, amely nélkül a nép kormányzata hamisság és utánzás. A cinikus, zsoldoslelkű demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga. A hatalom, a köztársaság jövőjének építésére az újságírók eljövendő nemzedékeinek kezében lesz” – fogalmazott Horvát János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!