2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A volt SZDSZ-es politikus, Eörsi Mátyás lesz Dobrev Klára egyik tanácsadója

Az Origó arról írt, hogy egy lebukott korrupt portugál tisztviselőt is alkalmaz Gyurcsányné Brüsszelben.

  • A volt SZDSZ-es politikus, Eörsi Mátyás lesz Dobrev Klára egyik tanácsadója

Eörsi Mátyás lesz Dobrev Klára egyik tanácsadója Brüsszelben. A volt SZDSZ-es politikus arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Európai Egyesült Állom megvalósítása érdekében dolgozik majd. 

„Dobrev Klára alelnök asszony mellett kaptam egy tanácsadói szerepet, és amíg az alelnöki posztot betölti addig én is Brüsszelben fogok dolgozni az Európai egyesült Államok segítése érdekében.” - nyilatkozta Eörsi Mátyás, jelenleg DK-s politikus. 

Közben az Origó arról írt, hogy lebukott korrupt portugál tisztviselőt is alkalmaz Gyurcsányné Brüsszelben. A lapban az olvasható, hogy Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert választott, hanem egy portugál férfit.

A portugál Szocialista Párt európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség. A tanácsadó ugyanis, akihez DObrev Klára annyira ragaszkodott, 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze még dokumentumokat is hamisított. Ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől.

A témával kapcsolatban a Demokratikus Koalíció kiadott egy közleményt is amelyben azt állítják, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy a portugál férfi ellen nyomozás folyik, a szerződését pedig ami szeptember 2-án lejár nem fogják meghosszabbítani. Továbbá kiemelik azt is, hogy ennek ellenére a párt a szükséges jogi lépéseket megteszi.

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!