2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A világ bármely pontján segít a magyar alakulat

Az adományozói kultúrát népszerűsítették Zalaegerszegen, ahol anyagi támogatásban részesült a Zala Különleges Mentők egy zalaegerszegi cég jóvoltából. A megyei Civil Információs Centrum céljat, hogy ráirányítsa a vállalkozások figyelmét azokra a támogatandó egyesületekre és alapítványokra, melyek meghatározó feladatokat látnak el a mindennapokban.

  • A világ bármely pontján segít a magyar alakulat

„A Zala Különleges Mentők egy olyan speciálisan képzett egyesület, amelynek tagjai az év 365 napján bevethetőek a világ bármely pontján. Az egyesület tagjai tagjai a magyarországi önkéntes nemzetközi mentőszervezetnek, és ők biztosítják azt, hogy akár egy közelmúltban bekövetkezett katasztrófánál, mint ami Indonéziában is volt, segítő csapatokat tudjon küldeni Magyarország.” – mondta el kameránknak Horváth Péter, a Zala Különleges Mentők elnöke. Az alakulatot évente több helyszínre riasztják világszerte. Fáradozásaikat értékelve az egyik zalaegerszegi villamossági szaküzlet most 125 ezer forintot ajánlott fel működésükhöz.

„Ők azok az emberek, akikre nagyon nagy szükségünk lehet, mind nekem, mind bárkinek a világban, amiben ők tudnak segíteni. Van nagyon sok dolog, ahol sok ember nem tud segíteni, ők viszont igen” – mondja Völler Ferenc, a Völler-Vill tulajdonosa. Az adományozói kultúra most kezdi bontogatni szárnyait hazánkban. Elterjesztésében nagy szerep hárul a civil információs centrumokra.

„Minden civil szervezet fontos munkát vállal helyileg és akár országosan is, és fontos az, hogy mi, a Civil Információs Centrum el tudjuk juttatni ezeket a gazdálkodó szervezeteket ezekhez az egyesületekhez, amelyeknek szüksége van a támogatásra” – mondta el Tornyos Ágnes, a Zalai Civil Információs Centrum irodavezetője. A különleges mentők a támogatást mentálhigiénés egységük továbbképzésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!