2019. június 26.,
szerda, János, Pál napja

A választás tétje, hogy meg tudjuk-e állítani a migrációt

2019. május 7., kedd 12:41

A május 26-i Európa parlamenti választások tétje, hogy meg tudjuk állítani az illegális migrációt és a vele járó terrorizmust – ezt mondta Kövér László paksi lakossági fórumán. Az Országgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy a következő ciklusban nagyobb súlyuk lesz azoknak a politikai erőknek, amelyek ellenzik a migrációt.

Magyarországon valamennyi ellenzéki párt támogatja a migrációt. Ezért lenne fontos, hogy közülük minél kevesebb jussanak el Brüsszelbe – véli Paks és környéke kormánypárti országgyűlési képviselője. 

Süli János tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője kijelentette:

„Ha ellenzékből minél kevesebben tudnák átlépni ezt a küszöböt, akkor mi jobb hatékonysággal, több Fidesz-KDNP képviselővel minden kérdést hatékonyabban tudnánk képviselni. Ezért fontos a mai tájékoztató is.” 

Kövér László szerint az eddigi Európa parlamenti választásokon azért volt alacsony a részvétel, mert az embereket nem érdekelte a brüsszeli bonyolult döntéshozatali folyamat. Most azonban más a helyzet, mert az illegális migráció és a terrorizmus közvetlen közelről érint minden európai polgárt.

Kövér László, az országgyűlés elnöke azt mondta:

„Brüsszel elhibázott bevándorlás politikája, az milyen következményekkel járt azokra az országokra, ahol a tömeges illegális migráció növelte a bűnözést, ezen belül kifejezetten a nők elleni erőszakot, vagy emlékezzünk meg arról a több mint 300 emberről, akik terrorcselekmények következtében halt meg szerencsétlen módon az elmúlt pár évben. Ezt azért az emberek elég gyorsan és világosan felfogták és ebben szeretnének változtatni. pontosabban ez a tétje az Európa parlamenti választásoknak.”

 

Az országgyűlés elnöke azt is mondta, reméli, hogy május 26-a után a migráció ellenes politikai erők a mostanihoz képest nagyobb súlyt fognak elérni Európában.