2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

A valaha volt legnagyobb béremelés vár a pedagógusokra

A valaha volt legnagyobb emelés vár a pedagógusokra – erről beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a köztelevíziónak.

  • A valaha volt legnagyobb béremelés vár a pedagógusokra

Rétvári Bence kiemelte: amint megérkeznek az uniós pénzek, radikálisan, 75 százalékkal emelkedik majd a tanárok fizetése, emellett pedig többletpénzt is kaphatnak. A politikus eredményesnek és széleskörűnek nevezte az elmúlt hónapok oktatásügyi egyeztetéseit is, amelyekre még nem volt példa Magyarországon.

Mintegy 400 pedagógus és a szakszervezetek képviselői egyeztettek a belügyminisztérium kezdeményezésére tavaly decemberben. A találkozón szó volt a bérek emeléséről, a pedagógusok utánpótlásáról és a felmentett tanárok helyzetéről is. Pintér Sándor azt is bejelentette, hogy amíg hazánk nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat, addig is tíz százalékos béremelést biztosít a kormány a pedagógusoknak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem értékelte az erőfeszítéseket. A Nemzeti Pedagóguskar vezetője ugyanakkor optimista volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!