2020. november 24.,
kedd, Emma napja

A tüntetések hozzájárulnak a járávány terjedéséhez

Hír TV

2020. október 24., szombat 12:23

A tömegrendezvények hozzájárulnak a koronavírus terjedéséhez - erre figyelmeztetnek járványügyi szakemberek annak kapcsán, hogy a pandémia ellenére több tüntetést is tartottak világszerte. A gyakran többezres demonstrációkon sokan nem viselnek maszkot és nem tartják a kötelező távolságot, így a tüntetők nem csak hordozói, de terjesztői is a vírusnak.

Elemzők egybehangzó véleménye szerint szándékosan robbantották ki májusban a faji zavargásokat a balliberális erők fél évvel az amerikai elnökválasztás előtt.

A cél a republikánus jelölt megbuktatása, a másság hangsúlyozása, az ország káoszba taszítása és a demokraták megerősítése volt.

Az Egyesült Államokban erőszakba torkolló tüntetések hasonlóan a koronavírushoz, futótűzként terjedtek a világban, és minden lakott kontinensre eljutottak.

Többször tartottak nagyszabású megmozdulást Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Ausztráliában. Ráadásul nem csak az adott államok fővárosaiban, hanem más nagyobb településeken is.

A szakember szavaira azonban nem hallgattak sem a balliberális erők, sem az általuk feltüzelt tüntetők.

Akik amellett, hogy törtek-zúztak és rendőröket bántalmaztak, nem viseltek szájmaszkot, nem húztak kesztyűt és a kötelező távolságtartással sem törődtek.

Immunológusok, kutatók, orvosok és egészségügyi szakemberek szerint az ajánlásokat és előírásokat mellőző tömegdemonstrációk nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a vírus ilyen gyorsan elterjedt a világban.

Hír TV

x
Rendkívüli hír