2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Paláver 16:05

Belföld

A többség elutasítja a magyar pártok elleni momentumos kampányt

Elfogadhatatlan a Momentum magyar pártok elleni kampánya. Ezt gondolja a magyar felnőtt társadalom több mint fele - derült ki a Nézőpont Intézet által a Magyar Nemzet számára készített közvélemény kutatásából.

 

A felmérés arra kérdezett rá, helyesnek tartják-e a választók, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András és EP-képviselője, Donáth Anna is az erdélyi illetve felvidéki magyar jelöltek helyett nemzetközi szövetségesük mellett kampányolt Romániában és Szlovákiában.

A megkérdezettek 53 százaléka tartja ezt elfogadhatatlannak, ellenkező választ csupán 34 százalék adott. Érdekes, hogy a magukat Momentum-szimpatizánsnak mondók fele szerint sem elfogadható a határon túli magyar politikusoktól megtagadott támogatás.

 

A két Momentum-vezető tehát komoly politikai hibát követett el akkor, amikor európai szövetségi politikájuknak alárendelték a nemzeti érdekvédelem ügyét.

A sorból nem maradhatott ki Cseh Katalin sem. Az EP-képviselő november elején egészen Nagyszebenig utazott, hogy támogatásáról biztosítsa a Mentsétek meg Romániát Szövetséget, a liberális Dan Barna pártját.

A politikus szerint nem hazaárulás, amit tett és azóta sem bánta meg, hogy nem a magyar jelöltet támogatta.

A Nézőpont Intézet szerint a következő országgyűlési választáson nem lesz könnyű dolga a liberális Momentumnak a határon túli magyar szavazatok gyűjtésekor és a pártelnök ősszel kinyilvánította célja, a Fidesz-szavazók elcsábítása is aligha sikerül majd ezzel a politikával. Sőt, a liberális pólus megalapítása is nehézségbe ütközhet, mivel a kinézett partnerpártok szavazói még a Momentumnál is jobban ellenzik a nem magyar jelöltek támogatását. Az LMP-támogatók 67 és a Jobbik-szimpatizánsok 63 százaléka mondta ezt.

A képet azonban pár dolog árnyalja. A fiatal, 30 év alatti választók fele-fele arányban (46 és 45 százalék) gondolják, hogy lehet, illetve nem lehet mást, mint a magyarokat támogatni. A 60 év feletti időseknek ugyanakkor 60 százaléka elkötelezett a határon túli magyar politikusok támogatása mellett. Szintén elgondolkodtató, hogy Fekete-Győr kijelentéséről a magyaroknak csak a 38 százaléka hallott, 60 százaléka nem. A 30 év alattiaknak csak 17, míg a 60 év felettieknek 61 százaléka hallott az ügyről. Így összességében a nagy politikai hiba közepes méretű politikai kárt okozhat a liberális pártnak.

Hír TV - Nézőpont Intézet

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!