2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

A tisztázás, vagy a maszatolás irányába mozdul-e az ellenzék?

Köves Slomónak a Magyarország élőben műsorában elhangzott interjújára Kacsóh Dániel a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Bita Dániel a 24.hu felelős szerkesztője reagáltak a Lapzárta című műsorban, ahol többek között Karácsony Gergely köszönőlevelének ügyéről is szót ejtettek.

  • A tisztázás, vagy a maszatolás irányába mozdul-e az ellenzék?

Sokkal hihetőbb a téma egy vezető rabbi szájából, mintha politikusok akarnák megválaszolni az antiszemitizmus kérdését– mondja Kacsóh Dániel, aki abban is teljesen egyetért Köves Slomóval, hogy totálisan elhitelteleníti a baloldal politikáját a mostani közeledési folyamat. Visszatekintve a 2012-es tüntetésre, ami Gyöngyösi Márton most újra felszínre került ominózus kijelentése kapcsán létrejött, elhangzott a most kiegyező politikusok szájából az a mondat többször is, hogy a Jobbikkal soha nem fognak össze. Ezen a tüntetésen az a Bajnai Gordon is felszólalt, aki Karácsony Gergely nagy támogatója most. Nem telt el olyan sok idő azóta, hogy nácikkal soha, és hogy ezek szerint nácikkal mégis- mondta a Magyar Hírlap szerkesztője. 

Bita Dániel szerint a baloldalnak kötelessége tisztázni a viszonyát a Jobbikkal. Ez a baloldalnak nehezen, sőt egyáltalán nem megy, ami szerintem egy probléma, elsősorban hitelességi probléma, nem csak a baloldalnak, de a Jobbiknak is, mindkét félnek– véli a 24.hu szerkesztője, aki úgy véli, hogy normális kérdésekre kell tudni válaszolni. Ha még csak ha azt hallanánk, hogy elhisszük hogy megváltoztak, de jórészt semmit se mondanak, vagy összevissza beszélnek – gondolja Bita Dániel, aki szerint az is kérdéses, hogy miként lehet véghezvinni a néppártosodást egy nácival

Nem tekintem Sneider Tamást olyan embernek, akivel közösködni lehetne a múltja miatt– véli a baloldali újságíró. Bár választástechnikai okokból pár érv védhető, de hogy mi van az értékekkel, azt tisztázni kell saját választóik előtt– véli a 24.hu felelős szerkesztője. Ki kell jelölni azt a határt, hogy mi fér bele még, és mi nem. Ez egy olyan intellektuális munka, aminek az elvégzését az újságíró erősen hiányolja. Úgy véli, hogy a baloldalnak nem az a hosszútávú érdeke, hogy a Jobbikkal együtt legyen erős, hanem hogy a Jobbik kárára. A legutóbbi választás szerint a Jobbikosok egymillióan vannak és nyilván nem mind nácik, sőt sejthető, hogy jórészt olyanok akik korábban voltak baloldali szavazók– mutatott rá Bita Dániel, aki szerint inkább ezeket az embereket szeretné visszaszerezni a baloldal. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!