2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

A Tiszán gyakorlatozott a Magyar Honvédség

A földön és a vízen is helytállt a Magyar Honvédség. Az idén 20 éves könnyű vegyes zászlóalj lövészei háromnapos vízi gyakorlaton bizonyították tudásukat: a katonák úszva, csónakkal és kétéltűvel is átkeltek a Tiszán a gyakorlat elemeit az idei árvízvédelemnél is használták.

„Elég nehéz, a katonák azért erre felkészültek. Itt azért a felhajtó erő dolgozik. Az úszócsomagokat úgy alakítjuk ki, hogy könnyen vontatható legyen és úszáskönnyítő mellény is van rajtunk. Először a Holt-Tisza álló vizén gyakorlatozunk, és utána megyünk az élő Tiszára. Az már sokkal bonyolultabb feladat, de nem okoz gondot senkinek” – közölte az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj 2. századának zászlósa.


A 200 gyorsreagálású lövésznek úszva, motorcsónakkal és kötél segítségével kellett átkelniük a folyón, bizonyítva, hogy képesek a gyors katonai beavatkozásra extrém körülmények közt is. „A katonáknak, tehát az idősebb állomány 3-4-5 éve vannak benn, ugye évente általában kétszer hajtunk ilyen kiképzést végre. Az újonnan bevonult katonák még annyira nem szereztek még ilyen feladatokban tapasztalatot, de rajta vagyunk, hogy a képzettségi szintjüket emeljük” – mondta a MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj műszaki szakaszának törzsőrmestere.

A katonák éves vízi gyakorlata idén egy kétéltű harcjárművel egészült ki – ezt ma leginkább árvízvédelemnél használják. „A szárazföldi közlekedésnél lánctalpak biztosítják a közlekedést, illetve a vízen való közlekedésnél pedig hajócsavarokkal, és tulajdonképpen a gépnek a funkciójából is tekintve különböző gépjárműveket lehet rá fölmálházni illetve emberek szállítására is alkalmas” – közölte a MH II.Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred törzsőrmestere.

A háromnapos kiképzés egy 40 km-es menetgyakorlattal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!