2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

„A teljes ellenzék aláírt Soros Györgynek és a bevándorlás pártján áll”

Hír TV

2019. január 10., csütörtök 19:56, frissítve: csütörtök 21:58

Hazudott és mellébeszélt Orbán Viktor - Legalábbis így reagált az ellenzék a miniszterelnök szavaira. A balliberális pártok szerint nem kerültek szóba fontos kérdések. A kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy reagált: csak a Fidesz és a KDNP ellenzi a bevándorlást. Hidvéghi Balázs hozzátette: a teljes ellenzék, a Jobbikkal együtt aláírt Soros Györgynek.

Azt gondolom, hogy Önök megsértik a törvényt és ez ügyben feljelentést fogok tenni, köszönöm szépen, viszont látásra– mondta a Dk-s Arató Gergely, aki Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatójára próbált bejutni. Mivel azonban sajtóterem létszáma korlátozott és a belépés előzetes regisztrációhoz kötött, így nem jutott be.

„Nem engedték meg azt, hogy képviselői jogommal élve bemenjek a sajtótájékoztatóra és részt vegyek a sajtótájékoztatón és meggyőzhessem arról, hogy a sajtó felteheti valódi kérdéseit és kap-e rájuk valódi választ”– mondta a képviselő.

Az LMP részéről Keresztes László Lóránt értékelte a miniszterelnök által elmondottakat, szerintük a kormányfő mellébeszélt.

„Azt állítani, hogy a migráció ellen fellépő és a migráció támogató erők küzdelme határozza meg Európa jövőjét, ez nem valós a jelenlegi helyzetben. És ilyen szempontból Orbán Viktor és a Fidesz jelenlegi kormány sem tekinthető olyan erőnek, ami a migráció ellen fellép, hiszen nem hallottunk tőlük semmi olyan javaslatot, ami a nemzetközi politikában az okok feltárását és kezelését jelenthette volna”– véli az LMP társelnöke. 

Szabó Tímea szerint folyamatosan hazudott a miniszterelnök.

„Orbán Viktor egy olyan nem létező magyar valóságot festett le amivel azt hitte, hogy a magyar embereket vagy akár a magyar és a nemzetközi újságírókat is beetetheti de tudjuk, hogy ez szerencsére ma már nincs így”– véli a Párbeszéd társelnöknője. 

Európa párti kampánnyal szemben egy Európa ellenes Orbáni kampány áll– ezt már a szocialisták EP képviselője mondta a miniszterelnök szavaira reagálva. Ujhelyi István szerint Orbán Viktor megkezdte EP kampányát.

„Az Európai Unió nem menekülteket, migránsokat, illegális menekülteket akar Magyarországra erőltetni, hanem az értékeit, a demokráciát és mindazt a forrást, amiből Magyarország gazdagodott, fejlődött az elmúlt évtizedekben” – tette hozzá.

Megalapozatlanok azok a kritikák, amelyek azt kifogásolták, hogy újságírók nem tudtak kérdezni a kormányinfón – ezt már a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta. Hidvéghi Balázs világossá tette, hogy az ellenzéki pártok Brüsszelt képviselik – amiért támadják a miniszterelnök és a kormány bevándorláspolitikáját.

Magyarországon csak a Fidesz és a KDNP ellenzi a bevándorlást – a teljes ellenzék a Jobbikot is ideértve – pedig aláírt Soros Györgynek és a bevándorlás pártján áll. A remélt hatalomért cserébe támadják a magyar kormányt és támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, aki mára a bevándorlásellenes politika szimbóluma lett egész Európában.

Hidvéghi Balázs kijelentette, hogy a bevándorlás kérdése jelenleg Európa fő kérdése – ezért lesz rendkívül fontos a májusi Európa Parlamenti választás.