2019. február 19.,
kedd, Zsuzsanna napja

„A társadalomnak kellene megkövetelni a megfelelő politikusi viselkedést”

Hír TV

2019. február 14., csütörtök 09:54, frissítve: csütörtök 13:00

Elemi kötelessége kellene lennie a társadalomnak, hogy megkövetelje a választott képviselőitől a megfelelő viselkedést és hozzáállást – mondta a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke az ECHO TV reggeli műsorában annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke far-hát kommandónak nevezte az ellenzéki pártot támogató nyugdíjasokat. Semmelweis Ferenc hozzátette: ha a társadalomból kikopik a felebaráti szeretet gyakorlása, az egymás elfogadására való törekvés, a jobbító szándékú észrevételek megfelelő hangnemben, módon való közvetítése, akkor maradnak a szélsőséges vagdalózások. Nagyon nehéz ezek ellen bizonyos játékszabályok betartásával érdemben fellépni. Nem tudjuk kitalálni, hogy mi lenne a helyes válasz arra, hogy mindez a megszűnés felé változzon.

Korábban Vona Gábor számos nyilatkozatában marasztalta el a nyugdíjasokat – idézte fel Semmelweis Ferenc. Hozzátette: nem érti, hogy a társadalom miért nem úgy reagál ezekre, ahogyan kellene.

„Nem lehet annyival elintézni, hogy 1-2 embernek elgurult a gyógyszere, mert olyat mondott, ami nem illik. Ez ugyanis nem változtat azon, hogy újra és újra előforduljanak” – tette hozzá.

Azok a politikusok, akik minket képviselnek a parlamentben, nem engedhetnek meg maguknak ilyen megnyilatkozásokat – szögezte le.

Ha ilyen butaságot csinálnék civilként, el kéne somfordálnom szégyenletesen

– fogalmazott, hozzátéve: nem tudja, hogy a politikusok ezt miért nem így érzik.

Megjegyezte azt is, ha a társadalom sem várja el tőlük, akkor ki vagyunk téve az ilyen szélsőségeknek. A társadalomnak kellene megkövetelnie a politikusaitól a megfelelő viselkedést. A parlamenti képviselőknek pedig tudomásul kéne venni, hogy nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta hozzáállást – húzta alá.

Alantasnak és vérforralónak nevezte Mirkóczki Ádám kijelentését, miszerint a nyugdíjasok megvehetők.

„Ha a társadalomból kikopik a felebaráti szeretet gyakorlása, az egymás elfogadására való törekvés, a jobbító szándékú észrevételek megfelelő hangnemben, módon való közvetítése, akkor maradnak a szélsőséges vagdalózások. Nagyon nehéz ezek ellen bizonyos játékszabályok betartásával érdemben fellépni. Nem tudjuk kitalálni, hogy mi lenne a helyes válasz arra, hogy mindez a megszűnés felé változzon” – fogalmazott végezetül.

(Forrás: ECHO TV)