2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A tárgyalóasztal alatt egymást rugdossa az ellenzék

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus - így védekezett a Párbeszéd női társelnöke annak kapcsán, hogy alkalmatlannak nevezte a Fidelitas a zuglói polgármestert a parkolási botrány miatt. Ugyanakkor a politológus szerint a háttérben a pártok már az önkormányzati választásra készülnek, míg az EP-választást próbálják eljelentékteleníteni.

  • A tárgyalóasztal alatt egymást rugdossa az ellenzék

Nem törődik a Fidelitas véleményével a Párbeszéd női társelnöke, miszerint Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére a zuglói parkolási botrány miatt. Szabó Tímea szerint párttársa a legnépszerűbb politikus.

De nem Karácsony az egyetlen a baloldali szövetségben, akit komoly kritika ért. Nemrég Puzsér Róbert az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt kelt ki az MSZP-Páreszéd-DK-Momentum több polgármester-jelöltje ellen. Naszályi Mártát gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegőnek nevezi. Niedermüler Pétert szektás Gyurcsány-fanatikusnak, míg Horváth Csabát beteges hazudozónak titulálta, de más politikusoknak is kijutott a jelzőkből. 

Ungár Péter, az LMP képviselője szerint a politikában, ahol a személyek különböző közhatalmi funkciókat kívánnak betölteni, bírniuk kell a kritikát. Ungár Péter mindenesetre bízik a teljes ellenzéki összefogásban Budapesten is.

Az ellenzéki pártok próbálják megúszni az Európai parlamenti választást, és már az önkormányzati választásra figyelnek - erről Farkas Örs politológus beszélt az M1 műsorában. A szakértő szerint emellett próbálnak megfelelni annak a választói elvárásnak, hogy megteremtsék az ellenzéki összefogást.

Ez a törekvés azonban nem egyoldalú. Korábban egy a magyar nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételen beszélt arról az MSZP EP-kampányának vezetője, hogy az ex LMP-s Jávor Benedekkel kívánjuk megszerezni a zöldpárti szavazatokat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!