2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A szülőktől remélnek segítséget az iskolai vizesblokkok felújítására

Hír TV

2018. február 16., péntek 15:21, frissítve: péntek 15:56

A szülők segítségét kérik Szekszárdon több iskola vizesblokkjának felújításához. A szükséges összeg kétharmada van meg, a hiányzó részt azonban sem az önkormányzat, sem a fenntartó Klebelsberg Központ nem akarja kifizetni.

Az egyik szekszárdi iskolában azt kérték a szülőktől, vessék be kapcsolataikat, hogy legyen felújítás, a másikban a februári bál bevételét fordítsák a mosdókra. Utóbbi intézményben 35 éve nem volt vizesblokk-felújítás. Az MSZP szerint felháborító, hogy a szülőknek kellene állniuk a munkálatok költségeinek harmadát. Ez az előzetes kalkuláció szerint iskolánként mintegy 8 millió forint lenne.

„Erre a helyzetre az a válaszuk, hogy miután államosították az iskolákat, az állam az egyharmadát fizeti. Az önkormányzat, akitől elvették az iskolát, fizesse a másik egyharmadát. A kedves adófizető állampolgár, aki pedig egyszer már befizette az adóját ebben az évben meg a tavalyi évben, az pedig legyen kedves a harmadik egyharmadát hozzátenni, különben az imént általam kicsit túl szemléletesen is bemutatott példában kell a gyermekét iskolába járatni. Vérlázítónak tartjuk” – reagált Harangozó Tamás országgyűlési képviselő.

A Jobbik önkormányzati képviselője azt mondja, ezekbe az iskolákba sok olyan gyerek jár, akiknek a szülei napi megélhetési gondokkal küzd, esélyük sincs rá, hogy hozzájáruljanak a felújításhoz. „Szülők aggodalmát teljes mértékben megértem, ezért a polgármester urat személyesen fogom megkeresni ennek az ügynek a megtárgyalására” – ígérte Szabó Balázs.

A Párbeszéd önkormányzati képviselője a következő közgyűlésen kezdeményezni fogja, hogy a szülők helyett a város fizessen. „Ez önkormányzati feladat, és azt gondolom, hogy képviselőtársaimmal mi kezdeményezni fogjuk, hogy ennek a forrását az idei évben előteremtse az önkormányzat és ezek a felújítások a nyár folyamán megvalósulhassanak” – nyilatkozta Zaják Rita.

Kerestük Ács Rezső polgármestert is, de azt üzente, nem kíván nyilatkozni az ügyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!