2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

A szoci politikus kilépett az MSZP-ből a Sargentini-jelentés elfogadása miatt

A szocialisták egykori győri frakcióvezetője kilépett a pártból a Sargentini-jelentés elfogadását követően. Az okok azonban mélyebbre vezetnek. Németh Árpád kedden volt a Magyarország élőben műsorának vendége.

  • A szoci politikus kilépett az MSZP-ből a Sargentini-jelentés elfogadása miatt

Németh Árpád régi motoros a szocialistáknál, 1992-ben lépett be a pártba, melyben karrierje csúcsát 1998-ban és 2002-ben érte el, amikor Győr egyik legnagyobb egyéni önkormányzati körzetében lett önkormányzati képviselő. Egészen a legutóbbi időkig magas pozícióban maradt, további két cikluson át listás képviselőként frakcióvezető, 2007-től 2014-ig az MSZP győri szervezetének alelnöke is volt.

Magát egy „kitartó, türelmes, reménykedő, pozitív emberek” tartja Németh Árpád, ugyanakkor az aggasztó folyamatok jónéhány éve elindultak szerinte az MSZP háza táján. Úgy véli nem csak hazánkban, hanem globálisan is láthatjuk, ahogy a neoliberlizmus világszerte elnyeli a baloldalt. A volt frakcióvezető abban reménykedett, hogy Gyurcsányék távozása, az ő liberális pártjuk kiválása talán segíthet megtisztítani és megújítani az MSZP-t, de csalódnia kellett.

Korábban is volt példa, hogy a párt hivatalos irányvonalával szembement, hiszen például egyetértett Orbán Viktorral a munkaalapú társadalom gondolatában, és hevesen ellenezte pártja későbbi együttműködését Gyurcsány Ferenccel. A Sargentini-jelentés kapcsán úgy fogalmazott: jelenleg sokkal veszélyesebb a helyzet, mint korábban volt, mert az MSZP-t korábban túszul ejtő és "romhalmazzá tevő" globalista neoliberális elit Magyarországon egy jól látható módszerrel viszi végbe szándékait. Ebben fontos állomás a jelentés elfogadása, mely során dominóelvszerűen akarnak véghezvinni egy meghatározott forgatókönyvet.

A távozó MSZP-s politikus szerint álságos az érv, miszerint a kritika a kormányt, és nem az országot éri, ha a végén nem a kormányt, hanem az országot büntethetik meg. Ezt nem lehet támogatni. Személye érintettsége okán is állítja, hogy alapvetően jó szándékú embereknek tartja az MSZP politikusait, de úgy véli, ők bizonyos helyzeteket át nem látva belpolitikának nézik a tágabb problémákat. A globalista elitnek inkább csak önkéntelenül asszisztálnak ezek emberek, és a helyzetnek része ugyan a Soros-féle elképzelés, de a szituáció szerinte ennél tágabb és komplexebb – állítja a volt győri alelnök.

A képviselő kitért Gyurcsány Ferenc szerepére is, és ellentmondást érez Gyurcsány tettei és szavai között. „Azt állítja európai demokrata, de úgy viselkedik, mint egy dél amerikai forradalmár” – mondta Németh Árpád. A kilépő politikus úgy nyilatkozott, az MSZP egykori szimpatizánsai közül sokan támogatták döntésében, de egyenlőre nincsenek konkrét tervei arra nézve, hogy hol és miként folytatja a politizálást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!