2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

A Századvég Alapítvány határozottan visszautasítja a jogi szakértője elleni politikai vádakat

2020. április 23., csütörtök 12:31

A Századvég Alapítvány soha nem titkolta véleményét Soros Györgyről, a külföldről finanszírozott szervezetekről, NGO-król, a külföldről pénzelt pártokról, vagy éppen politikusokról. Arról, hogy milyen veszélyt jelentenek Magyarország nemzeti szuverenitására - közölte a Századvég Alapítvány.

Az alapítvány közleménye szerint Soros Györggyel politikai vitája van, mert a nyitott határok és a migráció legnagyobb támogatója, a drogliberalizáció pártolója, az általa finanszírozott NGO-k Magyarországon, a közvéleményben „börtönbiznisznek” nevezett erkölcstelen perek elindítói és ötletgazdái.

A Századvég álláspontja szerint Soros György és szervezetei nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági kockázatot jelentenek Magyarországra és más nemzetállamokra.

Ugyanezt a véleményt fogalmaztuk meg a milliárdos nemzeti valutákat érintő, pénzügyi spekulációs tevékenységével kapcsolatban is

- tették hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 közszolgálati csatornán 2020. április 8-án azt nyilatkozta, hogy a feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás érte a forintot. Hozzátette, a külső támadásra utal az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank korrekciós beavatkozásként kamatemelést hajtott végre, ami végül hozzájárult a magyar fizetőeszköz erősödéséhez.

Ennek nyomán Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a forint elleni külső támadásra utaló kijelentés megalapozott volt-e, vagy rémhírterjesztés. A Legfőbb Ügyész ezt követően rámutatott, hogy Vadai írásbeli választ igénylő kérdése a hatályos jogszabályok szerint feljelentésként értékelhető, ezért azt a Legfőbb Ügyészség a Budapest III. kerületi Redőkapitánysághoz továbbította. Mellesleg a jogász végzetségű országgyűlési képviselő bizonyára tisztában volt azzal, hogy lépésének milyen jogkövetkezményei lesznek.

A Századvég Alapítvány osztja jogi szakértőjének álláspontját a forint elleni külső támadás kockázatainak vonatkozásában, ezért is határozottan visszautasítja a munkatársa elleni politikai támadást.

Az is köztudott, hogy Soros György külső, nemzetállami fizetőeszközöket érintő spekulációs tevékenysége nem újkeletű, 1988-ban Franciaország, 1992-ben az Egyesült Királyság, 1997-ben pedig Malajzia, Thaiföld és Dél-Korea fizetőeszközeinek árfolyama omlott össze Soros támadásai miatt, a spekuláns OTP Bank elleni akciói is széles körben ismertek. 2002-ben Franciaországban Sorost jogerősen elítélte a bíróság bennfentes kereskedelem miatt

- olvasható a közleményben.

Ahogy arra a Project28 közvélemény-kutatásai is rávilágítottak, az európai társadalmakban egyre többen nem értik és tartják elfogadhatatlannak, hogy valaki, aki elképzelhetetlenül nagy vagyonra tett szert, ezen az alapon a törvények fölött állhat és mindenféle jogkövetkezmények nélkül oly módon avatkozhat bele más emberek, közösségek, akár egész országok életébe, amiért egy átlagembernek a törvények és a hatóságok teljes szigorával kellene szembenéznie.

A Századvég Alapítvány szerint a jelenlegi politikai támadás egyértelművé teszi, hogy a Soros Györgyöt támogató baloldali politikai erők csak addig védelmezik a szólás és véleményszabadságot, amíg az az ő érdekeiket szolgálja.

A kétségbeesés motiválja azokat, akik politikai elemzőket, kommentátorokat jelentenek fel, ahelyett, hogy tisztességes érvekkel védenék meg az igazukat. A DK képviselője a radikális baloldalra jellemző módon a vita, az érvelés helyett a feljelentést választotta

- tették hozzá

A Századvég elutasítja az ifj. Lomnici Zoltán ért politikai vádakat és meg fogja védeni az alkotmányjogász jó hírnevét - zárul a közlemény. 

Századvég Alapítvány