2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

„A romák üvöltöznek az utcán és fenyegetőznek”

Lakossági fórumot szervezett Szegeden a Jobbik a szociális bérlakásokban élő cigány közösség életmódja miatt. A lakók szerint a romák üvöltöznek az utcán és fenyegetik őket. Most azt szeretnék elérni, hogy szegedi önkormányzat költöztesse el a problémás családokat a bérházból.

A környékbeliek azt mondják, a szociális bérlakásokban élők nem tartják be az együttélés legalapvetőbb szabályait sem. Késő estig randalíroznak, ha valaki rájuk szól, azt megfenyegetik, sőt volt, hogy bántalmaztak egy nőt.

„Már az elején, amikor a páromat bántalmazták, összeszólalkoztunk. A hivatalos utat végigjártam, voltam a rendőrségnél és a polgármesteri hivatalnál is aláírásokkal, nem foglalkoztak vele” – mondta Balogh János.

Aki teheti, rácsokat, kamerákat szerel fel a házara, lakására, hogy megelőzze a betöréseket.

„A barátnőmékhez betörtek, és megtalálták az elkövető ujjlenyomatát, de az illető nem ismerte el, s nem tudták rábizonyítani. De mit keresett ott a férfi éjszaka három órakor a konyhaablakon keresztül?” – tette fel a kérdést az egyik helyi lakos.

Az utcai fórumot azért szervezték, hogy így hívják fel a figyelmet arra, hiába intézkedtek idén a rendőrök már 593 esetben a Hétvezér utcában és környezetében, nem változik a helyzet. A lakásokat pályázat útján kapták meg az ott élők. A Jobbik most szigorítaná a szociális bérlakáshoz való jutást, például úgy, hogy büntetett előélettel ne kaphasson senki lakást.

„Ebben a pályázatban például ha valakinek négy gyereke van, az 80 pontot ér, azonban ha munkával rendelkezik, az összesen 10 pontot. Hogyha szegeden lakik több mint öt éve, évenként plusz egy pont jár. Úgy gondolom, jól látja mindenki a rendelet enyheségéből, hogy mennyire átjárható és kik számára kedvez” – jelentette ki a Jobbik Csongrád megyei elnöke, Tóth Péter.

A házban vannak, akik több hónapja nem fizetnek lakbért, és a közüzemi számlákkal is elmaradtak. A körzet képviselője azt mondta, a romos házat le kell bontani, mint ahogy más esetben is megtették már. „Akinek jogos bérleti szerződése van, annak az IKV fel fog ajánlani cserelakást, aki pedig nem rendelkezik bérleti szerződéssel, annak nem, hiszen a helyi rendelet ezt nem teszi lehetővé jogosan” – jelentette ki Kalmár Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője.

A bérház kezelője, az IKV megerősítette, hogy a jogosultaknak felajánlanak cserelakásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!