2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

A rendőrök érték utol a baleset helyszínéről elszaladó jogsértőt

2021. június 10., csütörtök 14:17

A megalapozott gyanú szerint, ittas állapotban, az eltiltás hatálya alatt vezetett, vezetői engedélye sosem volt, sőt lajstromát azzal is tetézte, hogy balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül távozott.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kisújszálláson, a Téglagyári úton a Deák Ferenc út irányába 2021. június 8-án 19 óra 40 perc körül. A sofőr egy útkereszteződéshez érve, az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és nekiütközött a védett úton haladó személygépkocsinak. Az ütközést követően a jogsértő a gépjárművéből kiugrott, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében valaki segítségnyújtásra szorul-e, és a helyszínről elszaladt. A sértett – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett. A balesethez kiérkező és intézkedő rendőr járőr a férfit a Kórház úton utolérte, ellenőrizte és megállapította, hogy a gépkocsivezető úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a 27 éves sofőr az eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét, sőt vezetői engedéllyel sohasem rendelkezett.

A Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

 police.hu

(kép forrás - police.hu)