2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma eddig 1 milliárd 750 millió forint támogatás kifizetéséről döntött

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma a harmadik negyedévben 58 civilszervezet és magánszemély pályázatát bírálta el pozitívan, ennyien osztozhatnak a 250 millió forint keretösszegű pénzügyi támogatásban; ezzel 1 milliárd 750 millió forintra nőtt az alapítvány nem egészen kétéves működése alatt megítélt támogatások összege - közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

  • A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma eddig 1 milliárd 750 millió forint támogatás kifizetéséről döntött

A tájékoztatás szerint az alapítvány kuratóriuma az idei évben harmadszor döntött a támogatásokról. A 625 beérkezett pályázatból - a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatainak figyelembevételével - végül minden eddiginél több, 58 magánszemély és civilszervezet támogatásáról döntöttek.

Az összesen csaknem 850 millió forintot igénylő 214 magánszemély pályázó közül 17 kap mintegy 55 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A 2,4 milliárd forintra pályázó 411 civilszervezet közül pedig 41-nek ítélt támogatást csaknem 195 millió forint értékben a kuratórium.

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg - írták.

Az alapítvány támogatja számos ritka betegséggel élő és halmozottan sérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását; így a többi között a Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítványt, amely súlyos, halmozottan fogyatékos személyek szállítására alkalmas gépkocsit vásárolhat így meg, illetve a Magyar Vöröskereszt Somogy vármegyei szervezetét, amely a támogatásnak köszönhetően a nagyatádi családok átmeneti otthonában élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára valósíthat meg foglalkozásokat fejlesztőpedagógusok segítségével.

A kuratórium döntésének eredményeként az alapítvány hozzájárul a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola épületének fűtéskorszerűsítéséhez is. A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a Budapesti Természetbarát Sportszövetség az idei tanévben diáktúrákat szervezhet, de támogatásban részesül a Fülöpjakab Általános Iskola Alapítványa is, amelynek köszönhetően angol szaktanterem jöhet létre a zsáktelepülés hátrányos helyzetű diákjai számára - sorolták.

A közlemény idézi Tóth Krisztinát, a Mészáros Csoport CSR-igazgatóját, az alapítvány főtitkárát, aki az idei harmadik negyedéves pályázati elbírálások kapcsán kiemelte:

"akik figyelemmel kísérik a Pro Filii Alapítvány közösségi oldalait, maguk is láthatják, hogy a lehető legjobb helyekre kerülnek ezek a támogatások, hiszen transzparensen beszámolunk mi is azokról a segítő programokról, gyógykezelésekről, sérült gyerekek speciális képzéseiről vagy éppen sporteseményekről, amelyeket az alapítvány támogatásának köszönhetően tudtak megvalósítani a pályázó civilszervezetek és magánszemélyek. Kiemelt célunk, hogy olyanokat támogassanak, akik ezt a segítséget - kiegészítve a bennük rejlő szakértelemmel és hozzáértéssel - tovább tudják adni az arra rászorulóknak"

- húzta alá Tóth Krisztina.

A 2023. évi második negyedévben beérkezett pályázati anyagokról szóló kuratóriumi döntés eredménye a www.profilii.hu internetes oldalon olvasható. A Pro Filii Alapítvány idei utolsó pályázati ciklusa október 1-jén nyílt meg és egészen november 30-ig lehet benyújtani a pályázatokat az újabb 250 millió forintos támogatási keretre - tudatták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elszállítják a déli határnál hagyott autóroncsokat + videó

Elszállítják a déli határnál hagyott autóroncsokat + videó

Kormányrendelet született arról, hogy az állam eltakarítja a déli határnál hagyott, több száz gépkocsironcsot. Hétfőig már 52 járművet szállítottak el - derült ki a Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közösségi oldalán hétfőn megosztott videóból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!