2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

A polgárőrség is segít a határvédelemben

Hír TV

2020. január 19., vasárnap 11:59

A magyar kormány számára továbbra is hazánk biztonsága az első. Erről beszélt a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Nyitrai Zsolt elmondta: Magyarország kormánya idén is folytatja országépítő munkáját, 2020-ban is kiemelt feladat a biztonság és a családok védelme. Hozzátette: továbbra is szükség van a határkerítésre. Idén eddig kétezer illegális bevándorló próbált meg átjutni. A politikus hangsúlyozta: a katonák és a rendőrök mellett a kormány a polgárőrökre is számít, akik már évek óta segítik a határvédelmi feladatokat.

 

Ebben a feladatban a magyar polgárok a kormánypártokra és Magyarország kormányára számíthatnak, hiszen az összes ellenzéki párt bevándorláspárti. Köszönet illeti a határvédelemben részt vevő rendőröket, katonákat, valamint polgárőröket, hiszen a polgárőrök önkéntesen, szabadidejük terhére dolgoznak, őrzik, védik, vigyázzák a településeinket, valamint a határokat

– mondta vasárnap a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség önkormányzati elnökhelyettese azt hangsúlyozta, hogy a szövetség az idén is szeretne minden segítséget megadni a rendészeti szerveknek az ország védelméhez. A 2015-ös nagy migrációs invázió után a szövetségen belül megalakították a határvédelmi tagozatot az ország és a négy érintett déli megye - Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye - lakóinak védelméért - idézte fel.

Elmondta: a tagozatban 86 egyesületből 1719 polgárőr vesz részt, akik 530 ember előállításában működtek közre, és 15 alkalommal vettek részt összehangolt határrendészeti akcióban a szerb, a horvát és a román határ térségében. A polgárőrök a hármashatárnál is fontos munkát végeznek.

A tagozat munkájába pedig az Országos Polgárőr Szövetség keretében működő lovas tagozat is bekapcsolódott - tette hozzá.

Az elnökhelyettes beszélt arról, hogy

a határvédelem olyan terület, amelyre nincs minden polgárőr kiképezve, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a képzésükre. Az állományt frissíteni kell, ehhez a fiatalokat folyamatosan be kell kapcsolni a munkába.

Hír TV - MTI