2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

A nyugdíjasok bánhatják

A jövőben nem lesz minden nyugdíjas számára elérhető az önkormányzati támogatás Újpesten és, aki jogosult lesz rá annak is igazolnia kell rászorultságát - közölte a kerület fideszes képviselője. Ozsváth Kálmán szerint a IV. kerület baloldali vezetése a látványpolitizálás érdekében feláldoz egy évtizedes jól bevált kezdeményezést.

  • A nyugdíjasok bánhatják

Az újpesti nyugdíjasok 9 éven át kaptak alanyi jogon természetbeni juttatást a kerülettől és meg is voltak elégedve vele. Az új baloldali városvezetés most mégis változtat ezen a támogatáson is.

A híradónk által megkérdezett nyugdíjas hölgy szerint hiba a régi jól bevált kezdeményezéseket eltörölni.

Újpest LMP-s alpolgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy idézem: a korábbi buta "krumpliosztás" rendszerét felváltja a modern szociálpolitika, mert a jövőben majdnem minden szép korú 5 ezer forintos utalványt kap, amihez mindössze egy jövedelemvizsgálatra van szükség, de a IV. kerületi önkormányzat indoklása szerint erre törvényi előírás van.

Amit eddig mindenki kapott a kerületben az a jövőben már csak elbírálás után fog járni-közölte Újpest Fideszes képviselője. Ozsváth Kálmán szerint így a nyugdíjasoknak kell bizonygatniuk, hogy rászorulók ez pedig már nem juttatás hanem segély. 

Innentől kezdve nem alanyi jogon, hanem segélyként funkcionál ez a juttatás. Ami a segély ugye azt jelenti, hogy ez nem jár mindenkinek alanyi jogon ahogy ez korábban történt, hanem mindenkinek meg kell ezt igényelnie, aki ezt szeretné igénybe venni, vagyis a 25 ezer nyugdíjas nem biztos, hogy mind ebből fog tudni részesülni

- mondta Újpest Fideszes képviselője, Ozsváth Kálmán.

Ozsváth Kálmán hangsúlyozta, hogy az új rendszer rengeteg adminisztrációs feladattal jár majd, ami hatalmas teher lesz az önkormányzat számára.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!