2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A nagy melegben még a sörnél is népszerűbb a víz a Szigeten

A perzselő hőség a Sziget fesztiválozóit is próbára teszi. A fesztivál területén lévő csapok és zuhanyok egész nap teljes kihasználtsággal működnek, és a Duna-parti strandot még az aranyló homokhoz szokott ausztrálok is nagyon élvezik.

  • A nagy melegben még a sörnél is népszerűbb a víz a Szigeten

Nem gyakori látvány de ilyen is van a Szigeten. Vízcsap, hideg ivóvízzel. A fesztiválon napközben még árnyékban is 34-35 fok van, ebben az időszakban a víz még a sörnél is népszerűbb, bár túl sok ingyenes ivókút nincsen ezért a legtöbbeknek marad a palackozott víz melynek fél literjét 430 forintért adják.

Egy telefonos alkalmazás segítségével könnyebb megtalálni a kutakat. Egy kis vízcsepp jelöli, hogy hova kell menni, az azonban a térképen is látszik, hogy az egyszerre közel 100 ezer vendég befogadására képes fesztiválon csupán négy helyen lehet ingyen vízhez jutni.

Napkeltétől napnyugtáig a vizesblokkok egyértelműen az legnépszerűbb helyszínek a fesztiválon. A legtöbben törülközőt sem visznek, hogy minél tovább hűsítsék magukat.

Nem csak az emberek, de a növényzet is küzd a hőséggel. A nagyszínpad előtt már rég aranysárgára pirult a fű, az öntözőkkel inkább a szállóport próbálják megfékezni.

A legjobb megoldás mind közül egyértelműen a természetes víz, ami körbeveszi a fesztivált. A Duna vizét a szigetcsúcson egy egészen apró szakaszon kihasználhatják a hűsölni vágyók. Sokan órákat ücsörögnek a vízben, de van aki egész egyszerűen fél testtel a vízben fekve piheni ki az előző este fáradalmait. Az egészen más strandokhoz szokott ausztrálok viccesen megjegyezték, hogy pár hullám, meg egy szörfkölcsönző hiányzik innen.

„Kellemes, bár jobb lenne ha kicsit beljebb vinnék a kerítést, hogy lehessen úszni egyet. Meg a homok is jó lenne a parton” – mondták, majd menniük kellett mert a meghozták a sörüket. A strandot vízimentők felügyelik, bár komoly munkájuk eddig szerencsére nem akadt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!