2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A Momentum nemrég még román pártnak segített, most a kisebbségek védelméért állt ki

Ócska ripacskodás Donáth Anna beszéde - így reagált a Fidesz EP-képviselője arra, hogy a momentumos politikus kiállt a határon túli kisebbségekért. A Momentum ugyanis a magyarok helyett korábban többször román testvérpártja mellett kampányolt.

  • A Momentum nemrég még román pártnak segített, most a kisebbségek védelméért állt ki

Románul köszöntötte a Momentum európai képviselője testvérpártjukat a nagyszebeni kampányrendezvényének résztvevőit tavaly novemberben.

Sok sikert, Dan Barna - ezek pedig a pártelnök, Fekete Győr András szavai voltak Kolozsvárott.

A liberális párt tagjai aktívan részt vettek a román elnökválasztás kampányában, ám

az RMDSZ magyar jelölte, Kelemen Hunor helyett a román USR-Plusz mellett álltak ki.

Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk - ez pedig már a felvidéki Révkomárom, ahol ezúttal a Momentum másik EP-képviselője. Donáth Anna sértette meg felvidéki magyarokat

A szeptemberi román helyhatósági választáson az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség is állított polgármester és képviselőjelölteket. A Momentum elnöke azonban

ismét a román liberális pártszövetség jelöltjeire való szavazásra buzdít.

Amikor 20 év után ismét magyar városvezetője lett Marosvásárhelynek a párt újra a román nyelvet használta és így gratuláltak a győzelemhez.

A kisebbségi jogok továbbra sem érvényesülnek kellő mértékben az Európai Unióban. Ezért is szeretném kifejezni teljes támogatásomat a Minority Safepack kezdeményezés mellett

- hangoztatta a momentumos képviselő videóüzenetében. Donáth Anna kezdeményezés uniós vitájában a románok helyett most a magyarokat választotta.

Ez egy ócska ripacskodás, aminek szemtanúi lehetünk

- így fogalmazott az Európai Parlament fideszes képviselője Donáth Anna beszédére reagálva. Deutsch Tamás a Hír Televíziónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott:

nem érdemes hülyének nézni sem az anyaország magyarjait, sem a külhoni magyarokat.

A Momentum az a párt, amelyik mindent megtesz az anyaországi magyar közösség gyengítése érdekében, folyamatosan feljelenti, elárulja Brüsszelben a magyarok közösségét és mindent megtesz és láthatóan mindent meg is fog tenni a külhoni magyarság gyengítése érdekében, aztán néha-néha, a művelt értelmiségiek örülhessenek, kipipálják ilyen álságos szövegekkel a határon túli magyarsággal szembeni törődés kötelezettségét, dehát ennek józan ember nem hisz

Az európai kisebbségek védelméről szóló Minority Safe Pack elnevezésű indítványról az Európai Bizottság január 15-ig dönt. A kezdeményezéshez a már meglévő 1.3 millió aláírás mellett további 700 ezerre van szükség, ennek összegyűjtésére még három hét áll rendelkezésre.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!