2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Mol-vezér nem jósol, bármi előfordulhat

Hír TV

2018. június 29., péntek 18:37, frissítve: szombat 08:26

Akár emelheti és csökkentheti is az üzemanyag árát a Mol a következő hetekben.

Hernádi Zsolt, a magyar olajipari társaság ügyvezetője a Hír Televízió kérdésére nem volt hajlandó elárulni, mire számíthatnak az autósok. Hernádi úgy fogalmazott: szemben a többiekkel, ők nem jósolnak, bármi előfordulhat.

– Jósok nem vagyunk, egyetlenegyet tudunk, hogy mi befolyásolja a benzinárat. Azt az olajár csak hosszútávon befolyásolja. Rövidtávon az úgynevezett termékjegyzésárak befolyásolják és a forint árfolyama. A forint árfolyama az euróhoz képest és az euró árfolyama a dollárhoz képest. Ezekből jön ki.
– És nagyjából meg lehet-e mondani, amit erre a hétre jósoltak?
– Ezzel kezdtem, nem vagyunk jósok. Szemben a többiekkel, mi nem jósolunk. Ha oda kerül, akkor vagy mozgatunk árat fölfelé, vagy mozgatunk árat lefelé. Bármelyik előfordulhat – nyilatkozta.

Az üzemanyagok magyarországi átlagára június 13-a óta változatlan. A benzin literjéért átlagosan 392 forintot, míg a gázolajért 402 forintot kérnek. Fél évvel korábban Tállai András adóügyekért felelős államtitkárként és NAV-elnökként választókerületében, Mezőkövesd környékén intézte el, hogy 11 forinttal csökkenjen az akkor 400 forintos benzin ára, miközben országosan 16 forinttal növekedett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!