2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A migránsok más útlevelével is pénzhez jutnak

A Fidesz szerint Brüsszel önti az uniós állampolgárok pénzét a migránskártyákra, és ezzel közvetlenül is finanszírozza a migrációt. A kormánypárt emiatt korábban kérdésekkel fordult az Európai Bizottsághoz és az ENSZ-hez, választ azonban még nem kaptak. Közben kiderült, hogy a menekültek más útlevelével is pénzhez jutnak Bosznia-Hercegovinában.

  • A migránsok más útlevelével is pénzhez jutnak

A migránspárti erők utolsó kísérletének tartja az anonim bankkártyákat és a bevándorlóknak szánt vízum ismételt tárgyalását a miniszterelnök. Orbán Viktor pénteken a magyar rádióban elmondta: az unió migrációs politikájában csak az európai parlamenti választásig nem számít változásra.

„Pénzt és jogszabályokat, vízumokat adnak az illegális bevándorlóknak. Az egész helyzet rossz, Magyarországnak különösen előnytelen, nem várok minőségi változást, csak az EP-választás után. Azután viszont erőteljes változás szeretnénk, én, személy szerint is változást szeretnék elérni” – fogalmazott a miniszterelnök.

Egy nyilvános brüsszeli beszámoló szerint tavaly 58 millió eurót osztottak ki a névtelen bankkártyákra, egy másik programba pedig a hírek szerint Soros György is befizetett 500 millió dollárt – hívta fel a figyelmet a Fidesz frakcószóvivője szombati sajtótájékoztatóján. A kormánypárt a kártyák használatával, valamint azok biztonsági kockázatával kapcsolatban kérdésekkel fordult az Európai Bizottsághoz.

„A mai napig nem kaptunk egyenes válaszokat az Európai Bizottságtól, de a jelek szerint Brüsszel önti az uniós állampolgárok pénzét a migránskártyákra. Pontosan nem látni, nem tisztázták, hogy hányféle kártya van, és azokon mennyi pénzt osztottak már ki” – hívta föl a figyelmet Halász János.

De más utakon is jutnak pénzhez illegális bevándorlók. Az Echo TV Informátor című műsora Bosznia észak-nyugati határán, az egyik kisvárosban rögzítette, ahogy a migránsok az egyik Western Union kirendeltség előtt állnak sorba. A műsor a rendőrségi szóvivőt is megkérdezte erről.

„Tudunk róla, hogy a migránsok pénzt kapnak valahonnan, de nem tudjuk, hogy pontosan kiktől kapják ezeket az összegeket. Sokan a Western Unionon keresztül kapnak pénzt, de ebben az esetben az is kérdés, hogy milyen alapon tudják felvenni ezeket az ismeretlenek által küldött összegeket, amikor a migránsok nem rendelkeznek személyes okmányokkal. Az ilyen tranzakciókhoz pedig jól tudjuk, hogy igazolniuk kell a személyazonosságukat. Mi nem tudunk ezzel kapcsolatban sem konkrétumot, ezt más szervek vizsgálják” – nyilatkozta Snezana Galic, az Una-Szana kanton rendőrség szóvivője.

A műsor által megkérdezett migránsok arról beszéltek, hogy barátjuk vagy ismerősük útlevelével jutnak pénzhez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!